View Single Post
Eski 03-05-2006, 23:55   #4
inci gül
Ağaç Dostu
 
inci gül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2006
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 160
Çemen diye isimlendirilmiş karışım hamurunun hazırlanmasında kullanılan kırmızı toz biber su aktivitesini düşürür, küf ve mayaların üremesini engeller, ürüne istenilen kırmızı rengi ve lezzeti verir. Sarımsak son derece keskin ve kalıcı karakteristik bir koku ve yakıcı bir lezzet verir. Sarımsak ayrıca yapısında bulunan alicin maddesinden dolayı antimikrobiyel etkilidir. Çemen otu; tohumlarının (semen foenum graeci) unu ile karışıma lezzet ve aroma verir. Karışımın ana maddesi olduğu için ismini muhafaza etmiştir.
Doğada bilmediğimiz çok fazla bitki var. Biz bu bitkileri bilmesek de biz farkında olmadan onlar bizim yaşantımızda öyle **** böyle bir yer oluşturuyorlar.

inci gül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön