Çoktandır ekmek konusunu yazmamışız.
Son iki kez yaptığım ekmeğin inanılmaz bir şekilde kabarmasından sonra, aldığım sonucu sizlere aktarmak istedim.
Hani evde lor yaparız ya, onun suyunu hamur suyu yerine kullandığınızda ekmeğin çılgın bir şekilde kabardığına tanık oluyorsunuz. Hadi evde lor yapmıyoruz, ne olacak? O zaman da bu sabah benim yaptığım gibi hamur suyu yerine ayran kullanılacak.
Sonuç muhteşem: Hamur makinenin camına yapışmıştı resmen. Ekmeğin boyutu, makinenin teknesini aşmıştı (fotoğraftaki tekne).
İçi francala ekmeklerini aratmayacak bir şekilde pofur pofurdu (esmer un da böyle kabarabiliyormuş demek). Her zaman ekmeği ikiye bölüp dilimlerken, son iki seferdir dilimleyebilmek için 4'e bölmek zorunda kalıyorum.
62 numaralı mesajdaki fotoğrafla kıyaslandığında sonuç ortaya çıkıyor.