View Single Post
Eski 29-03-2008, 09:14   #1
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Ayran veya lor sulu ekmek

Çoktandır ekmek konusunu yazmamışız.

Son iki kez yaptığım ekmeğin inanılmaz bir şekilde kabarmasından sonra, aldığım sonucu sizlere aktarmak istedim.

Hani evde lor yaparız ya, onun suyunu hamur suyu yerine kullandığınızda ekmeğin çılgın bir şekilde kabardığına tanık oluyorsunuz. Hadi evde lor yapmıyoruz, ne olacak? O zaman da bu sabah benim yaptığım gibi hamur suyu yerine ayran kullanılacak.

Sonuç muhteşem: Hamur makinenin camına yapışmıştı resmen. Ekmeğin boyutu, makinenin teknesini aşmıştı (fotoğraftaki tekne).

Name:  S6301809ekmekS6301809.jpg
Views: 1211
Size:  24.7 KB

İçi francala ekmeklerini aratmayacak bir şekilde pofur pofurdu (esmer un da böyle kabarabiliyormuş demek). Her zaman ekmeği ikiye bölüp dilimlerken, son iki seferdir dilimleyebilmek için 4'e bölmek zorunda kalıyorum.

62 numaralı mesajdaki fotoğrafla kıyaslandığında sonuç ortaya çıkıyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön