agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2008, 09:14   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ayran veya lor sulu ekmek

Çoktandır ekmek konusunu yazmamışız.

Son iki kez yaptığım ekmeğin inanılmaz bir şekilde kabarmasından sonra, aldığım sonucu sizlere aktarmak istedim.

Hani evde lor yaparız ya, onun suyunu hamur suyu yerine kullandığınızda ekmeğin çılgın bir şekilde kabardığına tanık oluyorsunuz. Hadi evde lor yapmıyoruz, ne olacak? O zaman da bu sabah benim yaptığım gibi hamur suyu yerine ayran kullanılacak.

Sonuç muhteşem: Hamur makinenin camına yapışmıştı resmen. Ekmeğin boyutu, makinenin teknesini aşmıştı (fotoğraftaki tekne).

Name:  S6301809ekmekS6301809.jpg
Views: 1081
Size:  24.7 KB

İçi francala ekmeklerini aratmayacak bir şekilde pofur pofurdu (esmer un da böyle kabarabiliyormuş demek). Her zaman ekmeği ikiye bölüp dilimlerken, son iki seferdir dilimleyebilmek için 4'e bölmek zorunda kalıyorum.

62 numaralı mesajdaki fotoğrafla kıyaslandığında sonuç ortaya çıkıyor.

 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 11:34   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,468
Galeri: 225
sanal alemde de olsa böyle bir ekmeğin kokusunu almamak olası mı? Ellerinize sağlık sevgili nevsune... İnsanda ekmek yapma isteğini kamçılıyorsunuz yani

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 19:04   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Sevgili nevsune, çocuklar da bana hediye almışlardı. Sık sık kullanıyorum. Hazır kutu unlarından alıyordum, ama bir arkadaş tarif verecek normal undan da yapacağım. Genelde akşamdan ayarlıyorum, sabaha karşı başlıyor yoğurmaya. Saat kaç demişsem o saatte sıcacık ekmeğimiz hazır bekliyor. Şimdi cevizli, ve zeytinlisini de deneyeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 19:59   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Kurutulmuş domateslisi de güzel oluyor

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 20:15   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,458
Galeri: 103
Şu paket halinde satın aldığımız kuru domateslerle mi? Kuru kuruya mı hamura katılacak?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 08:46   #6
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Güler, kurutulmuş domatesleri kuru bir şekilde koymakta bir sakınca yok. Zaten belli bir nem ve ısı onların biraz yumuşamasını sağlıyor. Hele akşamdan bekletip de, makineyi sabah çalıştırdınız mı bence yumuşama yeterli oluyor zaten. Bu tarife zeytini de eklediniz mi muhteşem oluyor.

Ben de 1 ölçü normal beyaz un, 1 ölçü esmer un ve 1 ölçü o kutuda satılan 7 tahıllı ekmek unundan yapıyorum ekmeğimi. Arada bir çavdar unu, yulaf unu, mısır unu vb. değiştiriyorum. Dediğiniz gibi keyfinize kalmış içine ekleyeceğiniz malzemeler. Benim en sevdiğim cevizli olan (şimdiye kadar sevmeyene de rastlamadım). İçine çörekotu da katarsanız lezzet artıyor

Ayran veya lor suyunu mutlaka deneyin derim. Aradaki farkı göreceksiniz.

Yalnız işte bu arada iradeye kuvvet gerek

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019