View Single Post
Eski 28-03-2008, 16:44   #18
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Gerçekler sandığımız gibi, Veya okuduğunuz gibi değil.

Merhaba,

Sn Eskimo sizin çok iyi bir doğasever olduğunuza eminim. Ama hiçbirşey dışarıdan görüldüğü gibi değildir. Tabi ki daha çok ağaç dikmeliyiz.Hiçbir zaman da yetmeyecektir. Çünkü siz 100,000 ağaç dikene kadar beş katı yok ediliyor.

Hükümetlerin bu talana ne dediğine de çok takılıp kalmayın ne dedikleri o kadar önemli değil,mühim olan icraatları ne yapmışlar ona bakmak lazım.
Ben hayatım boyunca fidan diktim ama asla yeterli bulmuyorum şimdiye kadar orman yaratmış olmalıydım.

Ama ağacı ve ormanı sizin kadar sevmeme rağmen, bazı gerçekleri artık kabul ediyorum. 2B yasası çıkmalı hem de hemen,yoksa bütün ormanlar gidecek.

En azından 1937 den beri devlet ve vatandaşının neden olduğu bunalımlara bir
çizgi çekip elimizde ne kalıyorsa onu kurtarmalıyız.
Ben de eskiden 2B çıkmasın diyenlerdendim ama bir araştırdım ülkenin dörtte biri mahkemelerde.

Zaten ağacı kesip binaları yapanlara artık hiçbir hükümetin gücü yetmez. Çünkü orman ve ağaç talanı yapanlar çoğunlukta, belki parti kursalar iktidara bile gelebilirler. Durum o kadar vahim ki.

Bence hemen 2B yasasını çıkartıp geri kalanı kurtarmalıyız.Bu bir oyun.Eğer yasa çıkmazsa herşey elden gidecek.

Ağaçlandırma seferberliği ise baştan aşağı ayrı bir problem. Yürürlükteki orman kanunlarına rağmen arazisine ağaç dikenlere, bana yapılan yapılıp, orman davası açılıp ellerinden alınabilir. Bkz. Yargıtay kararları

İlk önce orman ile vatandaş barışmalı. Halbuki şu anda 200,000 den fazla orman davası var. Genellikle orman kazanıyor ama bu da başka sorunları beraberinde getiriyor.

Dedesinden, Babasından kalan tarlada ağaç yetişmesine müsade ettiği için orman tarafından karmaşık hukuk yolları ve nalıncı keseri gibi hep ormana yontan yargıtay kararları ile arazisine el konulan biri nasıl ağacı ve ormanı sever söyleyebilirmisiniz.

Zaten ismi üstünde. Orman Kanunu. Yıllarca da halk arasında kullanılışı hep aynı olmuştur ne zaman bir haksızlık görülse burada orman kanunları geçerli denip gülünmezmiydi?

Araştırırsanız ormana bir sürü haksızlık yapıldığı gibi orman idaresince vatandaşlara da bir sürü haksızlık yapıldığını göreceksiniz. Eskiden bende sizin gibi düşünüyordum ama artık değil. Bir milat yaratmalıyız.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön