View Single Post
Eski 23-03-2008, 13:19   #1
Sonja Varol
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Cevizli Taze Fasulye (Malahto)

Cevizli Taze Fasulye (Malahto)

Malahtoluk taze fasulyeler henüz cikmadi. Dahasi bizde ekilmesi icin daha 5-6 hafta var. Taze fasulyeler kilciksiz ve biraz da icleri taneli olmali. Her ne kadar Karadeniz yöresinde biliniyorsa da Gürcü Mutfagindandir. Misir ekmegi ile yenmesi tavsiye edilir...

MALAHTO

MALZEMELER:
1 veya 1.5 kg boncuk fasulye
1 su bardagi ceviz ici
Yarim demet kindzi (taze kisnis otu)
Yarim demet sasprami (taze **** kuru feslegen)
2-3 dal pirasa yapragi
2-3 dal maydanoz
2-3 adet sivri biber
Yarim bardak süt ve varsa 2 corba kasigi süt kremasi


YAPILISI:
Ayiklanan boncuk fasulyeler tencereye koyulur.Tencereye fasulyeleri asmiyacak sekilde su eklenir ve fasulyeler haslanir.
Fasulyelerin pismesine yakin tencereye yarim bardak süt eklenir. Fasulyeler piserken, tahta genis bir havana koyulan ceviz,kisnis,feslegen,pirasa,maydanoz ve sivri biberler hep birlikte
iyice dövülür.Bu malzeme harci ne kadar iyi dövülür ve ince olursa,
Malahto o kadar lezzetli olacaktir.Ocaktan alinmaya yakin pisen fasulyeye bu malzeme harci eklenir ve bir tasim kaynatildiktan sonra ocaktan alinir. Servise hazir olan Malahto nun Cadi yani misir ekmegi ile yenmesi tavsiye edilir.
Bu yemegin özelligi hem sicak hem de soguk olarak yenilebilmesidir.

Afiyet olsun...



Düzenleyen malina : 09-04-2008 saat 11:34
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön