agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2008, 14:19   #1
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Cevizli Taze Fasulye (Malahto)

Cevizli Taze Fasulye (Malahto)

Malahtoluk taze fasulyeler henüz cikmadi. Dahasi bizde ekilmesi icin daha 5-6 hafta var. Taze fasulyeler kilciksiz ve biraz da icleri taneli olmali. Her ne kadar Karadeniz yöresinde biliniyorsa da Gürcü Mutfagindandir. Misir ekmegi ile yenmesi tavsiye edilir...

MALAHTO

MALZEMELER:
1 veya 1.5 kg boncuk fasulye
1 su bardagi ceviz ici
Yarim demet kindzi (taze kisnis otu)
Yarim demet sasprami (taze **** kuru feslegen)
2-3 dal pirasa yapragi
2-3 dal maydanoz
2-3 adet sivri biber
Yarim bardak süt ve varsa 2 corba kasigi süt kremasi


YAPILISI:
Ayiklanan boncuk fasulyeler tencereye koyulur.Tencereye fasulyeleri asmiyacak sekilde su eklenir ve fasulyeler haslanir.
Fasulyelerin pismesine yakin tencereye yarim bardak süt eklenir. Fasulyeler piserken, tahta genis bir havana koyulan ceviz,kisnis,feslegen,pirasa,maydanoz ve sivri biberler hep birlikte
iyice dövülür.Bu malzeme harci ne kadar iyi dövülür ve ince olursa,
Malahto o kadar lezzetli olacaktir.Ocaktan alinmaya yakin pisen fasulyeye bu malzeme harci eklenir ve bir tasim kaynatildiktan sonra ocaktan alinir. Servise hazir olan Malahto nun Cadi yani misir ekmegi ile yenmesi tavsiye edilir.
Bu yemegin özelligi hem sicak hem de soguk olarak yenilebilmesidir.

Afiyet olsun...



Düzenleyen malina : 09-04-2008 saat 12:34
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2008, 22:06   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Sevgili Sonja Varol, bu yemeklerin resimlerini uygun görürseniz siz ekleyin. Foruma linki değil tarifin kendisi yakışır haksız mıyım?


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 10-04-2008 saat 00:24
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 12:43   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Sonja Varol'un yazdığı tariflerle ilgili bir karışıklık oldu.
Biliyorsunuz burada kendi denediğimiz tarifleri yapıyoruz. Bu bölüm açıklamasında, internetteki tariflerin kopyalanıp yapıştırılmaması konusunda uyarı var.

Buradaki tariflerin altında
Kaynak: Gürcü Tarihi Kültürü Yemekleri
bağlantısını görünce, yemek tariflerini okumaya kapattım. Sonra aramızda yazışma oldu. Ama ben olayın ne olduğunu çok daha karmaşık bir yolla öğrenmek zorunda kaldım.

Sonja, verdiği adresteki tarifi de kendisinin yazdığını bana söylemedi.
Arkadaşlar el insaf; bunu ben mi araştırıp bulmalıyım? Ayrıca biliyorsunuz yazılarda olur olmaz reklamı yasaklasak da, bu forumda reklam satış amaçlı bir bölüm var. Bilgilendirme amaçlı site adreslerini engellemek aklımızdan geçmiyor.

Ama zaten kendine ait bir tarifi, başka siteden kopyalamayınız uyarısı varken, kaynak gösterip yazmak neden?

Gürcü Tarihi Kültürü Yemekleri'ni duyurmak istiyorsan onu ayrıca yazarsın... Çünkü bunu ben anlamadıysam, diğer üyeler de anlamaz. Başka arkadaşlar da, tarif altına, kaynak yazarak, başka yerlerden tarif kopyalamaya başlarlar...

Neyse, sözün kısası, altındaki kaynak adresini silip, tarifleri tekrar açtım. Kendi payıma düşen yanlış için özür diliyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 01:12   #4
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Yalnis hesap Bagdat´tan dönermis, demiyelim de, ufak, yalnis anlamalardan kaynaklanan hatalar düzeltilmistir. Malina´ya tesekkür ediyorum.


Düzenleyen Sonja Varol : 14-04-2008 saat 19:11
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024