View Single Post
Eski 22-03-2008, 16:12   #11
Balıkcı
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Ispıt bizde galdirik(kaldırık) olarak biliniyor ve bu şekilde pişirildiğini bilmiyordum

Sağolasın Oğuzhan bir yemek çeşidi daha öğrendim. Ama benim oğlanlar yemez ki bunu
Ispıt, galdirik, mancar.. ne oluyor size.

Doğrudan Hodan desenize şuna. Ne yoruyorsunuz kendinizi?

Hodan, makilerin altında, gölgede, hümüslü, nemli toprakta yetişir, baharda topraktan fışkırır, çiçekleri iyice açmadan (O zaman kartlaşıyor.) yapraklarıyla toplanır, bitmesin diye kökünden sökülmez, yıkanır paklanır, hafif haşlanır, sonra az yağla biraz kavrulur, içine yumurta kırılır, afiyetle yenir.

Ama bu kadar, haşlayıp kavurup, canını çıkardıktan sonra vitamini filan kalır mı bilmem, herhalde yine de bir şeyler kalıyordur, en azından barsakları rahatlatır.

Yarasın.

Bizim bahçede var ama daha yemek yapacak kadar çoğalmadı.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön