21-03-2008, 12:53 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Ispıt (galdirik, kaldırık) Yemekleri
Şimdi tam zamanı ISPIT Malzemeler : 1 kg. ıspıt 4-5 kaşık tepeleme tereyağı 3-4 adet yumurta 2 baş irice soğan 50 gr kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber. 1) Ispıtlar yıkanır ve yaprakları kesilerek ayıklanır. Sonra 2 cm. uzunluğunda doğranır. 2) Bir tencereye ıspıtların üzerini örtecek kadar su konulur ve ıspıtlar yumulayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan ıspıtlar ılıyınca avuç içinde hafifçe sıkılarak suyu çıkarılır. 3) Ayrı bir tencerede de teryayağı eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulur. 4) Kavrulan soğan ve kıymaya ıspıtlar ilave edilierek bir kaç dakika daha kavrulur ve sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır. |
21-03-2008, 12:55 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Yoğurtlu sarımsaklı da güzel oluyor |
21-03-2008, 16:55 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sevgili abk, İsterseniz Burdaki köy pazarına bakarım. |
21-03-2008, 20:01 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 118
|
Oguzhan bey bu otu görürdüm ama ne olduğunu bilmezdim tarifide kıymalı ıspanak kavurması gibi deyilmi |
22-03-2008, 10:49 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Oğuzhan, şehirler arası tohum,çelik gönderip almaya alıştım, hatta bunu çok doğal kabul etmeye başladım. Ama Karabük'ten Tekirdağ'a 1 kg. ispit istemek garip geliyor. Belki gelecek sezonda isterim. Önce kendimi bu duruma alıştırayım. |
22-03-2008, 16:12 | #11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğrudan Hodan desenize şuna. Ne yoruyorsunuz kendinizi? Hodan, makilerin altında, gölgede, hümüslü, nemli toprakta yetişir, baharda topraktan fışkırır, çiçekleri iyice açmadan (O zaman kartlaşıyor.) yapraklarıyla toplanır, bitmesin diye kökünden sökülmez, yıkanır paklanır, hafif haşlanır, sonra az yağla biraz kavrulur, içine yumurta kırılır, afiyetle yenir. Ama bu kadar, haşlayıp kavurup, canını çıkardıktan sonra vitamini filan kalır mı bilmem, herhalde yine de bir şeyler kalıyordur, en azından barsakları rahatlatır. Yarasın. Bizim bahçede var ama daha yemek yapacak kadar çoğalmadı. |
|
24-03-2008, 08:47 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Haşlamadan yapınca biraz sert oluyor.Damak zevkinize bağlı neden olmasın.Direkte kavrulabilir. |
28-04-2010, 23:17 | #14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 11
|
|
22-10-2012, 22:58 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
|
bitkiyi tam olarak tanıtıcı bir resim olmadıktan sonra ne kıymeti kalıyor anlamıyorum tarif vermenin... zaten çoğu haşla soğanla kavur üstüne yumurta kır şeklinde tarifler |
|
|