Konu: Buket Aknar
View Single Post
Eski 17-03-2008, 13:52   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Buket Aknar

1. Agaclar.net’te geliş maceranız nasıl oldu?

Bahçeme dikmek için aldığım bir bitki ile ilgili bilgi ararken, tamamen tesadüf eseri olarak ağaçlar.net’i buldum. O zamana kadar hiçbir foruma üye olmamıştım, mesaj yazmayı bile bilmiyorken zaman içerisinde her araştırdığım bitki için karşıma agaclar.net çıkınca, bir müddet sonra bir şey aramasam bile sırf okumak için ağaçlar.net’i ziyaret etmeye başladım. agaclar.net hastalığına yakalanmıştım.


2. Burada neler öğrendiniz?

Agaclar.net’te neler öğrenmedim ki! Bitkiler ile ilgili birçok bilgi, bitkilerin bakımları, bitkilerin tedavileri, yapılması veya yapılmaması gerekenlerin yanısıra bilgisayarı kullanmayı, fotoğrafları küçültmeyi, yüklemeyi öğrendim.

3. Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Acemi bir doğa sever olarak bildiklerimi paylaştığıma inanıyorum. Bitkilerin yanı sıra agaclar.net aracılığı ile Kuzey Kıbrıs’ın kültürü, coğrafyası, unutulmaya başlayan gelenek ve görenekleri ile ilgili birçok bilgiyi paylaşıyorum.

4. Sizi tanıyalım

Ben 1968 yılında Kıbrıs - Lefkoşa’da doğdum. Evli ve 16 yaşında bir kız, 8 yaşında bir erkek olmak üzere iki çocuk annesiyim. 1990 yılında müzik öğretmenliği görevine başladım. 2003 yılından beridir Girne Alsancak İlkokulunda müdür muavinliği görevini yürütüyorum.

Girne’deki görevime başladıktan sonra sadece gezmeye gittiğim Girne’nin doğasını beğenerek, ailecek buralara yerleşmeye karar verdik ve bitkilerle olan maceramız böylece başlamış oldu. 2006 yılında Girne yakınlarındaki Ozanköy’e taşındık. Evimizde; 2 köpek, 4 kedi ve balıklarımızla yaşıyoruz. Bu zamana kadar bahçe ile ilgilenmeyen ben ve eşim 2006'dan beridir bahçesiz ve bitkisiz gün geçirmiyoruz.


5. Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Boş zamanlarımda bahçemdeki bitkilerle uğraşmak bana inanılmaz zevk veriyor. Bahçemiz ve bitkilerimizin bana ne kadar ihtiyaçları varsa o kadar ilgilenmeye çalışıyorum. Bazen, özellikle hafta sonları 3-4 saatimi bahçede geçirdiğim oluyor.

6. agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Bence gayet güzel ve mükemmel bir site. Bilgisayar veya tasarım ile ilgili pek bilgim olmamasından dolayı şu olsaydı veya olmasaydı demeye hakkım olabileceğini düşünmüyorum.

7. Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde paylaşımların hep böyle devam etmesini diliyorum.

8. Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle ilgilendiğimde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. O kadar saat uğraştıktan sonra yorgun olacağıma bir şeyler yaratmanın hazzı ile mutlu oluyorum. Kısaca, bitkiler ile ilgilenmek bana bir terapi gibi geliyor.

Türleri ayırmadan her tür bitki ile ilgileniyorum. Hangi bitkiyi görsem bende de olmasını arzuluyorum.

9. Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Gloxonia yumrusu alıp saksıya ekmiştim. Uzunca bir süre hiçbir oluşum olmamıştı ve ben acemiliğimden dolayı sabırsızlanıyordum. Ağaçlar.net’i henüz yeni tanıdığım zamanlarda bir gün forumda Gloxonia ile ilgili bölümü okurken yumrunun hangi tarafının kök olduğunu okuyunca saksıyı kazdım(zaten kazmak için fırsat arıyordum) bir de baktım ki ben yumrunun köklerini yukarıya doğru ekmişim. Sonuçta yumruyu düzelttim ama herhalde bir yerde hata yaptım ki ben Gloxonia’nın çiçeğini hiç görmedim. Eridi gitti.


10. Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Ağaçlar ve bitkiler konusunda daha sabırlı olmayı öğrendim. Önceleri beğendiğim bir bitki veya ağaca bir an önce sahip olmak istediğimden, ektiğim tohumları kısa bir süre sonra eşeleyip hiç oluşmamalarına sebebiyet veriyordum. Artık sabırla oluşumlarını bekliyorum ve daha başarılı oluyorum


11. agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen agaclar.net toplantısına katılıp Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan dostlarla tanışma imkânı bulduk. Bunun öncesinde ailecek yaptığımız İstanbul seyahatinde de İstanbul’lu üyelerden Güler hanım ve Zenfree ile de bir toplantı yaptık. Öncesinde birbirini hiç tanımayan insanlar olarak doğa ve agaclar.net sayesinde bir araya gelince konuşulacak konular hiç bitmedi.

12. Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Her ay sürekli Ev-Bahçe dergisi alıyorum.


13. Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
agaclar.net ailesinden; bonsai sanatındaki yaratıcılığı ve katkıları ile Ali H. Ali.
Cennetten bir köşe olan bahçesinde yarattığı güzellikler ile Güler Hanım.

14. Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Ağaçlar. net dışında hiçbir foruma üye değilim.

15. Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Bitkilerle ilgili hiçbir eğitim almadım. Öyle bir imkân olsa bu konuda eğitim almak isterdim. Bitkiler konusunda atölye çalışmaları düzenlense mutlaka katılırdım.

16. Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Bahçemden arta kalan zamanlarda, eğer bilgisayarım açıksa mutlaka ağaçlar.net’te açıktır. Hergün mutlaka uğramaya çalışırım. Uğramamışsam, ya kalkamayacak derecede hastayım ya da bilgisayarımda bir problem vardır.

17. Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitap okur, piyano çalarım. Zaman zaman el işleri ile de uğraşmayı severim. Bitkiler ile ilgilenmeye başladıktan sonra el işlerine fazla vakit ayıramıyorum.

18. Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Gerek Kıbrıs’ta gerekse Türkiye’deki üyelerle paylaşımda bulunduk. Önce İstanbul seyahatimde Güler hanım ile bazı çiçek tohumlarını paylaştık. Bu arada bu konu ile ilgili olarak söylemeden geçemeyeceğim bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ağaçlar.net’te okuduğum Manolya tohumu paylaşımına mesaj yolladığımda sevgili İklimsiz’in cevap yazıp, taaaa Giresun’dan bana tohum yollayabileceğini belirtmesinden sonra bir gün ansızın posta kutusundan çıkan tohumları görünce çooook sevindim. Teknolojinin ilerlemesi ile mektup, posta olaylarının daha bir geri plana itildiği günümüzde, mektup almak kadar aldığım zarftan çıkan tohumlar beni o kadar mutlu etti ki! Ben de ardından İklimsiz’e Giresun’a tohum yolladım. Tohumlar sayesinde onunla da güzel bir dostluğumuz başladı. Ardından Oyaman ile de aynı şekilde paylaşımımız oldu. Şu anda ise bazı arkadaşlara tohum fazlalıklarımdan göndermek için paket hazırlıyorum. Paylaşmak çok güzel.

19. Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Saray Önü İnner Wheel Kulübü üyesiyim.

20. Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Yapılsa katılırım ve katılmak gerektiğini de düşünüyorum.

21. TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Tv ve radyo kanallarında doğa ve çevre konularındaki programlarının yeterli olmadığını düşünüyorum.

22. Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bahçeli evi olmayanlar için bahçeyle ilgilenip, stres atmak için çare olarak görüyorum. İyi fikir.

23. Hepsinden sadece birer tane yazın:
En sevdiğiniz;
Ağaç: Ağaç Gülü (Hibiscus Mutabilis)
Çiçek: Gül
Kitap: Emanet Çeyiz (Kemal Yalçın)
Şarkı: Tango To Evora (Lorenna McKennitt)
Müzik grubu/Müzik sanatçısı: Türk: Kıraç, Yabancı: Lorenna Mc Cennit
Ressam: İbrahim Çallı
Şair: Özdemir Asaf
Film: Pianist
Web sitesi: agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön