View Single Post
Eski 20-04-2006, 21:38   #6
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Bakan zehirli varillerin sahibini açıkladı: UNIFAR




Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tuzla'da bulunan atık variller dolayısıyla, daha önce teşhir edeceklerini duyurduğu sorumlu firmayı açıkladı: UNIFAR. Bakan Pepe, Pak Holding'e bağlı UNIFAR şirketi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Pepe, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Tuzla'da ortaya çıkarılan tehlikeli atık varilleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pepe, elde edilen bilgilerin olayın ana hatlarını ortaya çıkardığını belirterek, Pak Holding'e ait Mustafa Nevzat İlaç Firması bünyesinde faaliyet gösteren UNIFAR Kimya A.Ş. firması hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Türk Ceza Kanunu'nun 182 ve 185 maddeleri gereğince UNIFAR hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Pepe, ayrıca Tuzla Cumhuriyet Savcılığı'nın da bu konuda soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

Alıntı:
UNIFAR İDDİALARI REDDETTİ
UNIFAR, Çevre Bakanı Osman Pepe'nin açıklamasının ardından bir basın açıklaması yaparak haklarında yargısız infaz süreci yürütüldüğünü öne sürdü.
Üretimlerinin çevre sağlığı açısından yasal yönetmeliklere uygun olduğunu iddia eden UNIFAR, işlemlerinin atık arıtma tesislerinde sonlandığını açıkladı.

UNIFAR, İl Çevre Müdürlüğü’ne her yıl detaylı atık raporu verdiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kullandığımız hammadde ve atıklarımızda benzen kökenli, fenol gibi kanserojen ve bu boyutta çevreye zarar verici, insan ve diğer canlılar için tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, üreme yeteneğinin körelmesine veya hayvan ve bitkilerin doğal özelliklerinin değişmesine neden olabilecek nitelikte maddeler yoktur."

Arıtma tesislerinden çıkan atıkların "evsel nitelikli endüstriyel arıtma çamuru" olduğunu kaydeden UNIFAR, bünyesinde "tehlikeli atık" bulunmadığını ileri sürdü.
Hürriyet İnternet/ANKA

Alıntı:
Kullandığımız hammadde ve atıklarımızda benzen kökenli, fenol gibi kanserojen ve bu boyutta çevreye zarar verici, insan ve diğer canlılar için tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, üreme yeteneğinin körelmesine veya hayvan ve bitkilerin doğal özelliklerinin değişmesine neden olabilecek nitelikte maddeler yoktur. Unifar firması ve kayıtları bu anlamda yapılacak her tür denetim için resmi makamların, basının ve kamuoyunun incelemesine açıktır.

http://www.unifar.com.tr/

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön