View Single Post
Eski 10-03-2008, 02:52   #1
E.F.E
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2008
Şehir: Fethiye
Mesajlar: 9
Arazimi nasıl değerlendireyim, kârlılık için tercih edilecek ürünler hangileridir?

Merhaba...Bir sosyal bilgiler öğretmeniyim ve askerlik sonrası,önümüzdeki 2 sene içerisinde öğretmenlikten ayrı ciddi anlamda bir ek mesleğe yani tarla işine atılacağım.

Geçmişten,aileden gelen reçberliğim ve şu anda da piyasadaki gözlemlerim sonucu sebze(domates,biber,hıyar,börülce,marul,bakla,nohu t,fasulye vs.) ve meyve (kavun,karpuz,üzüm) deneyimlerim sonucunda tarla üreticiliğinin bittiğini, artık ağaç meyveciliğinin kâr getirdiğini düşünüyorum.

Manisa merkezdeki köyde 13 dönüm arazimizi bu yönde değerlendirme arzusundayım.Ancak bölgenin topografyasını,iklimini,toprak zenginliğini ve tarlanın düz bir alan oluşunu,su yönünden ve suyun minarelleri bakımından zengin oluşunu göz önüne getirince hangi ürünü yetiştiremem konusunda kararsız kalıyorum.

Piyasada yok pahasına satılmasından ve gelecekte para etmeme ihtimalinden dolayı bazı ürünleri elemiş bulunuyorum (Nar - Elma - Kayısı - Üzüm)

Meyve türünün rekoltesi ve hâlde yıl içindeki ortalama alış fiyatı benim için çok önemli.Çünkü bu işten kazanacağım parayla gene toprağa yatırım yapıp,işi büyüteceğim ve profesyonel-bilimsel bir anlamda uğraşacağım.

Bu konudaki fikirlerinizi,öngörülerinizi,tecrübelerinizi paylaşırsanız bana çok yardım etmiş olursunuz.

E.F.E Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön