View Single Post
Eski 09-03-2008, 22:29   #6
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
"Niye ‘Erkekbudu’ değil de, ‘Kadınbudu’? Mutlaka bu tarihten gelen bir şey ama anayasa kuralı değil, değişmez diye bir kaide yok. Kadın hakları diye bir şey varsa bizim ekip de kadınlardan oluşuyor. Türkçe’nin güzel konuşulması ve doğru kullanılması adına bu tip argo kelimelerinin çok duyulmasının ve ekranlardan seyircilerle paylaşılmasını tasvip etmiyoruz. Muhafazakâr olmamızdan kaynaklanan bir durum değil. Tamamen güzel Türkçe konuşma hassasiyetinden kaynaklanıyor.”
Kadın budu olunca argo oluyor, erkek budu olunca olmuyor. Bu çok büyük bir cinsiyet ayrımcılığıdır birincisi. İkincisi kadın budu ifadesini argo bulan zihniyet, içi çürümüş kokuşmuş bir zihniyettir. Kendi sapkın düşüncelerini topluma mal etmeye çalışan bu zihniyet korkulması ve bir an önce tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Benden yapımcı Filiz Hanım'a jest; Senin gelinin bize bacı düşer deyip, Ezo gelin çorbası yerine Damat Ferit Paşa çorbası bir sonraki programın konusu olsun ya da hepimiz için daha hayırlısı gitsin evinde elinin hamuru ile yemek pişirsin.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön