View Single Post
Eski 28-02-2008, 11:13   #5
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
O yıllarca geçimin sağlamak için gurbet ellere gitmiş, ama doğduğu topraklardan daha fazla ayrı kalamamıştı. Ama geri dönüş zamanı da maalesef ağaçların kesildiği, dinamitlerin patladığı, deresinin kirletildiği bir döneme rastlamıştı. Şaşkın ve öfkeliydi. Bir yandan Fırtına Vadisi'ndeki olayları ve bir yandan davayı takip ederken, bir yandan da isminin Mustafa olduğunu öğrendiğim bu şahsı takibe almıştım.

Bugünlerde yaşı 80'lere dayanmış,sadece okur yazar olan Mustafa'nın her mahkemede bulunması da ayrıca dikkatimi çekiyordu.

Daha sonra tanışma dönemimiz oldu. Onun duyguları da beni iyice etkileyince bu filmi onun hikayesinden yola çıkarak yapmaya karar verdim. Ve bu yüzden adının Vatandaş Mustafa olarak koydum.

Filmin senaryosu bana ait.14 aydan beri çalışıyoruz. Yapımcılığını Alternatif sinemanın yaptığı filmin montajı ve kurgusu Yaşar Bülbül'e ait.Ayrıca Yaşar Bülbül'ün bu filmde yoğun bir emeği var. Onun kamerasıyla çektiği bu doğa harikasına sanatını katmış,yani doğa ve sanatı oldukça güzel bütünleştirmişti.

Filmin müziğini aranjörlüğünü yine Yaşar Bülbül'ün yaptığı yöresel müziğin ustalarından müziğe damgasını vurmuş şarkılarıyla Biro Topaloğlu, tulumuyla Mahmut Turan, Kemençesiyle Tahsin Ali Terzi'nin ezgileriyle oluşturduk.

50 dk. uzunluğundaki bu filmi miniDV formatın da çektik.

Gelin dünya cennetini bir kez görün, Çadırlarınızı alın gelin. Sırt çantalarınızı alın gelin. Rafting, kayak ve spor için ideal Kaçkar Dağları'na gelin.

Çünkü Fırtına Vadisi'ni anlatmak 50 dakikalık bir olay değildir. Bu cenneti tüm insanların görmesini isterim.

Eklenen Resimler
 
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön