agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2008, 10:57   #1
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Vatandaş Mustafa ve Fırtına Vadisi

ÖRNEK BİR VATANDAŞ

Fırtına Havzasına kurulması planlanan Hidroelektrik Santraline karşı hukuk savaşını başlatanlardan Av. Remzi Kazmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Vatandaş Mustafa” adlı belgesel film, bu bölgede yaşanan tüm olayları çarpıcı bir şekilde Vatandaş Mustafa’nın gözüyle ve yorumuyla anlatıyor. Bir mücadele filmi, bir çevre belgeseli.

http://www.youtube.com/watch?v=_7bhmQrLY8s

http://www.youtube.com/watch?v=2-bY0...eature=related

Eklenen Resimler
 
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 11:00   #2
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
FIRTINA VADİSİ DAVASI FİLM OLDU
FIRTINANIN HEM AVUKATI HEM YÖNETMENİ

Fırtına vadisi Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları'nın eteklerinde bulunmaktadır.Vadinin tam ortasından geçen Fırtına deresi bu vadiye hayat verir.Yüzyıllardır Kaçkar Dağları'nın buzullarındaki su kaynaklarından beslenen Fırtına deresi iki kola ayrılarak Karadeniz'e dökülür.Dünyada yalnızca Kanada'nın soğuk sularında yaşayan Deniz alası ta oralardan göç ederek Fırtına Dersi'ne gelir ve bu derede yumurtalarını bırakır.

Yeşilin bin bir çeşidini bu vadide bulabilirsiniz.Vadi bünyesinde barındırdığı binlerce çiçek türüyle beraber tıp dünyasına bir çok alanda faydalı olduğu gibi,artıca ülke ekonomisine de milyonlarca dolarlık katkı sağlar.Dik yamaçlarındaki tesis konaklar yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış bir kültürün mirasıdır.

Sis tabakasını her mevsim görmek için mümkündür. Eğer bu sis tabakası olmazsa vadide ki hayat biter.Çünkü bu vadi Kafkasya Ilıman Kuşak Yağmur Ormanları'na sahiptir. Bu nedenle yılın büyük bir bölümü yağışlıdır. Elevit, Kavron, Samistal, Ayder gibi ünlü yaylaları vadiye ayrı bir güzellik katarlar. Bu yaylalar arasında serpilmiş buzul göller doğa sever ve çevrecilerin en çok ziyaret ettiği ve kamp kurduğu alanlardır. Rafting,kayak.bisiklet turları yapmak için dünyanın dört bir yerinden binlerce turist ziyarete gelir. Yani Fırtına Vadisi doğanın koynunda gizlenmiş bir cennet gibidir.

Eklenen Resimler
 
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 11:06   #3
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Bu cennet vadi üzerinde bir gün hiç kimseye sormadan birileri geldi ve bir elektrik santrali için kazma vurdular. Dönemin başbakanının emriyle alelacele hazırlanan eksik ÇED (çevre etkilenme) raporuyla aynı gün santral açılışı yapıldı. Basta Tema Vakfı olmak üzere doğa sever Çamlıhemşin halkı hem dönemin başbakanına hem de bakana yakınlığıyla bilinen holdingin yöneticilerine karsı büyük bir tepki verdiler.

Bir tarafta eksik ve çürük CED raporuyla bu cennet vadiyi cehenneme çevirmek isteyen yasa ve hukuk tanımaz tavırlarıyla Fırtına Vadisi'ni kötülemeye başlayan holding,bir tarafta bu yatırımcılara karsı kendi topraklarını korumak için yola düşen Çamlıhemşin halkı, bilim adamları, sivil toplum kuruluşları vardı.Bir çok dava açıldı.Tepkiler uluslar arası boyutlara ulaştı. (WVMF) Doğal Hayatı Koruma vakfı başkanı Dr. Claude Martin dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Fırtına Deresi'nin üzerinde kurulması planlanan santralin durdurulmasını isteyen bir mektup yazdı.

Uzun yıllar devam eden davalardan sonra bağımsız yargı kararanı verdi. Fırtına Vadisi üzerinde kurulması düşünülen santralle ilgili ret kararı verilirken bu konu ile ilgili CED raporunu da iptal etti. Cennet cehennem olmaktan kurtulmuştu. Fırtına Vadisi'ndeki katliam artık bitmişti.

Kaçkarlar'da bayram vardı, Fırtına deresi artık özgür akacaktı. Aradan kısa bir süre geçmişti ki Fırtına Vadisi'ne bir kez ağızları sulanmış köşe başın da bekleyen rantiyeciler fırsat kolluyordu. Hem elektrik üretimini devletten sağlayacakları olanaklarla sağlayacaklar, hem de ceplerini dolduracaklardı.

Ne bu vadinin doğal güzelliği, nede ülkenin elektrik ihtiyacı onları hiç ilgilendirmiyordu. Amaç küçük yatırımlarla büyük kazanç sağlamaktı... Ama bağımsız yargıdan ve çevrecilerin tepkisinden de korkuyorlardı.

Eklenen Resimler
 
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 11:08   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Sonun da değişik çareler aranmaya başlandı.

Yabancı sermaye…

Aranan kan bulunmuştu. Eğer yabancı sermayelerle işbirliği yapılırsa yasalarda da yapılan değişikliklerden faydalanıp bağımsız yargıdan,mahkemeden kurtuluyorlardı.

Çünkü onların fiil ve eylemlerini artık Türk Mahkemeler'i değil, Uluslar arası mahkemeler yani TAHKİM KURULLARI yargılayacaktı.Ve tahkim kurularını da oluşturan bireylerin dünyanın önde gelen sanayici ve iş adamalarından olduğu da düşünülürse ortaya çıkacak kararı kestirmek hiç de zor değildi.

Evet böylesine nazik bir ortamda mutlaka bir şeyler yapılmalıydı. Bir ses duyuldu. Bu ses Fırtına Vadisi'nin Avukatların dan Remzi Kazmaz'dan gelmişti.

Av.Remzi Kazmaz hem bu yörenin çocuğu, aynı zamanda bir sinema yönetmeniydi.Hikayenin gerisini artık ondan dinleyelim.

Fırtına Vadisi için ulusal düzeyde hukuki ve sosyal boyutlarda büyük bir mücadele verildi. Avukatlıkta söylenecek söz kalmadı. Hepsini söyledik.

Hukukun üstünlüğü ile biten bu davadan sonra burada yaşanılan olaylarında etkisinde kalarak bir film çekmeye karar verdim.

Çünkü artık Fırtına Vadisi'ni bütün dünya tanıyor.Burada santral istemiyoruz. Buraya göz koyanları hep uyarıyoruz. Buraya yaklaşmayın, bu ülkeyi biz sizden daha çok seviyoruz.

Bu ses halkın sesiydi.Ama içlerinden biri öyle haykırıyordu ki hemen dikkatimi çekmişti.

Eklenen Resimler
 
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 11:13   #5
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
O yıllarca geçimin sağlamak için gurbet ellere gitmiş, ama doğduğu topraklardan daha fazla ayrı kalamamıştı. Ama geri dönüş zamanı da maalesef ağaçların kesildiği, dinamitlerin patladığı, deresinin kirletildiği bir döneme rastlamıştı. Şaşkın ve öfkeliydi. Bir yandan Fırtına Vadisi'ndeki olayları ve bir yandan davayı takip ederken, bir yandan da isminin Mustafa olduğunu öğrendiğim bu şahsı takibe almıştım.

Bugünlerde yaşı 80'lere dayanmış,sadece okur yazar olan Mustafa'nın her mahkemede bulunması da ayrıca dikkatimi çekiyordu.

Daha sonra tanışma dönemimiz oldu. Onun duyguları da beni iyice etkileyince bu filmi onun hikayesinden yola çıkarak yapmaya karar verdim. Ve bu yüzden adının Vatandaş Mustafa olarak koydum.

Filmin senaryosu bana ait.14 aydan beri çalışıyoruz. Yapımcılığını Alternatif sinemanın yaptığı filmin montajı ve kurgusu Yaşar Bülbül'e ait.Ayrıca Yaşar Bülbül'ün bu filmde yoğun bir emeği var. Onun kamerasıyla çektiği bu doğa harikasına sanatını katmış,yani doğa ve sanatı oldukça güzel bütünleştirmişti.

Filmin müziğini aranjörlüğünü yine Yaşar Bülbül'ün yaptığı yöresel müziğin ustalarından müziğe damgasını vurmuş şarkılarıyla Biro Topaloğlu, tulumuyla Mahmut Turan, Kemençesiyle Tahsin Ali Terzi'nin ezgileriyle oluşturduk.

50 dk. uzunluğundaki bu filmi miniDV formatın da çektik.

Gelin dünya cennetini bir kez görün, Çadırlarınızı alın gelin. Sırt çantalarınızı alın gelin. Rafting, kayak ve spor için ideal Kaçkar Dağları'na gelin.

Çünkü Fırtına Vadisi'ni anlatmak 50 dakikalık bir olay değildir. Bu cenneti tüm insanların görmesini isterim.

Eklenen Resimler
 
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 11:14   #6
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Çünkü Fırtına Vadisi'ni gördükten sonra gelince unutamayacağınız anılarınız, gidince anlatacak bir çok hikayeniz olacak.

Ama önce bu filmi izleyin. Ayrıca 8 Temmuz 2007 de Çamlıhemşin'de başta Çamlıhemşin halkı ve tüm doğa severlerin katılacağı galaya Fırtına'yı sevenleri bekliyoruz."

Evet filmin yönetmeni ve senaristi Remzi KAZMAZ'IN bir Fırtına sevdalısı olduğunu gördük ama daha önemlisi yönetmen Remzi Kazmaz'ın yaptığı bu filmde doğaya, çevreye daha da önemlisi yaşlanan dünyamıza karşı önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğine inanıyoruz.

Yönetmen Remzi Kazmaz'ı tebrik ediyoruz.Filme büyük emeği gecen neredeyse filmin herşeyi Yaşar Bülbül. Ellerin dert görmesin bize Fırtına'yı ağız tadıyla izlettirdiği için.

Türk sineması gelecekte bu ikiliyi iyi izlesin. Kendi dar olanaklarıyla yaptıkları filmlerle sinema dünyasına hem katkı sunarlarken, yaşadığımız dünyayı da yaşanabilir kılmak için güzel mesajlar veriyorlar…

8 Temmuz 2007 Pazar günü Rize ili Çamlıhemşin ilçesindeki bu galanın ilginç olacağına inanıyoruz.Film galalarını hep sinema salonlarında yaratılan skandallarla izlemeye alışmıştık. Ama bu galanın Fırtına Vadisi'nde olması oldukça anlamlı. Şimdiden Alternatif Sinema'yı tebrik ediyoruz.

Kaynak

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 12:22   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Hiç unutmadığım bir an : ÇED raporu üzerine tartışma yapılan bir ortamda projeyi savunan firma yetkilisine vatandaş Mustafa Fırtınada yaşayan alabalıklar ne olacak dediğinde firma yetkilisi onlar içinde kanaletler yapacağız demesi üzerine Vatandaş Mustafa bütün kıvrak zekası ile iyi ozaman Kanaletlere ALABALIKLAR İÇİN MECBURİ İSTİKAMET YAZAN LEVHALARDA KOYARSINIZ deyip adamın üstüne yürümüştü.

Bu hareket bu tip firmaların ne kadar AYMAZ olduklarını gözler önüne seriyor.
Dün Fırtına Deresi,Bugün Aşağı Yaylabel H.E.S,Kazdağlar,Bakırçay Havzası ve daha niceleri hangilerini durdurabileceğiz şaşırmış haldeyiz.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 23:06   #8
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Vatandaş Mustafa belgeseli 1001 Belgesel Film Festivalinde gösteriliyor.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2008, 15:12   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
sevgili zenfree,
bu kadar güzel yazı ve anlatım için söylenecek tek şey " MÜKEMMEL"
doğayı seven, kendisinin bir parçasıymış gibi anlatan yazı, üslup " HARİKA"
insana sanki orada yaşıyormuşcasına his uyandıran anlatım " FEVKALADE"

BU "MÜKEMMEL, HARİKA VE FEVKALADENİN KARŞISINDA SAYGIYLA DURULUR.

sizleri yürekten destekliyorum.
sevgi ve saygılar,
yüzünüzden gülücükler eksik olmasın,mevlam gönlünüze göre versin.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2008, 10:47   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Dün sizi izleme fırsatım oldu Vatandaş Mustafa. Kendinizi ifade şeklinize hayran kaldım. "Fırtına Deresiyle ben aynı dili konuşuyoruz, bu vadiyle, bu bitkilerle, hayvanlarla ben aynı dili konuşuyoruz, bir gün üzerimi örtecek bu toprakla ben aynı dili konuşuyoruz"

Nice diplomalar almış mürekkep yalamış insandan çok daha yüksek bir bilinç düzeyine sahipsiniz. Kısmet olsa da sizi ziyaret edebilsem...

Sayın Av. Remzi Kazmaz belgeseli çok beğendim. Kesinlikle baştansavma yapılmamış ve özenli çalışıldığı belli. Çevresine duyarlı, topraklarına gönülden bağlı herkese bu vesileyle yürekten teşekkür ederim... Çok çok teşekkür ederim. ( Belgeselin burada, özellikle okullarda ve benzeri yerlerde izletilmesi lazım diye düşündüm )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2008, 12:02   #11
/
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: kahramanmaraş
Mesajlar: 392
Ben şahsen okulumda hem kendi ğrencilerime hemde diğer öğrencilere izlettirebilirim.Bu belgeseli nasıl edinebilirim.

cevreizcisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2008, 08:48   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Çevreizcisi özelden yazışma adresinizi ve adınızı bana bildirebilirsiniz.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 18:14   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
İyiakşamlar cevreizcissi .Özelden size ulaşamıyorum herhalde mesaj kutunuz yazışmaya kapalı. Bayramdan hemen önce CD leri kopyalayıp size postaladım.

Umarım sağlam bir şekilde elinize geçmiştir. CD leri kontrol etme şansım dahi olmadı.( Sıkışık bir zamanımızdı ) Hemen muhafazaya koyup postaneye gittim. Adresinizi verirken ilçe ismi belirtmemişsiniz. Zannediyorum Merkezde oturuyorsunuz.

Şayet elinize geçtiyse bana bildirin aklıma takıldı çünkü...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2008, 00:28   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar!

Kaynağından alarak buralara kadar FIRTINA VADİSİNİ taşıyan Zenfree ve diğer yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. Bir iki yıl önce vadiyi görme şansım olmuştu. İnsan o güzelliklere nasıl kıyar bilemiyorum. Bu yıl aynı durumda olan KETKİT VADİSİNDEDE durum pek farklı değil. Bizim oralardanda bir VATANDAŞ MUSTAFA veya RIZA çıkar umarım. Gözleri paradan başka hiç bir şey görmeyenlerin doğaya verdikleri tahribat AMASYADAN itibaren bütün yeşilırmak deltasında devam ediyor. Karayolundan seyrettiğimde acaba ekolojinin durumunu hesaba kattılarmı diye kara kara düşünmüştüm. Tıpkı FIRTINA da olduğu gibi KELKİT vadisindede ayrı bir kültür ve yaşam biçimi olduğununu söyleye biliriz. Balığı kurdu kuşu hatta insanı ile özel yerler buralar. Hepimizin sahiplenmesi gerekiyor. Kimbilir güzel yurdumuzda daha ne kadar örnekleri var böyle.

Sevgili Baldas!

Ücretini ödemek kaydıyla lutfen banada sd lerden ulaştırırsanız hem görmek isterim hemde kendi köyümün okulunda izlenmesini sağlaya bilirim. Hatta Belediye Başkanımıza bir nüsha ulaştırmak isterim doğrusu. İyi bir örnek olacağını düşündüm bir an VATANDAŞ MUSTAFANIN.

Adres bilgilerimi özelinize yazıyorum. Peşinen teşekkürler.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2008, 11:44   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Cemal Bey yanlış anlaşılma olmasın diye özelde belirttiğim gibi buraya da yazayım istedim.CD lerinden bir örnek bize göndermesi için Sayın Av. Remzi Kazmaz'dan rica etmiştik o da bizi kırmayarak gönderdi. Tabi ki bir örneğini size gönderirim ama ücret ödeme sözkonusu dahi olmaz. Bu bir ticari faaliyet değil kamu hizmeti. Daha fazla kişinin olup bitenden haberdar olması belgeselin yapımcılarının da hoşuna gider diye düşündüm ve bu notu buraya da eklemek istedim.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 23:32   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar!

Bu akşam öyle mutluyum ki sanki bir ara hayal gördüm gibi. Yemyeşil ormanlar arasından akan çaylayan lar mı var ne. Yoksa tarihe kafa tutan köprülermi, öyle bir yerdeyim. Her tarf yem yeşil dağları sis bürümüş bir yer. Çocuklar çiçek toluyorlar kızlı erkekli. Bir ara bir ak saçlı Emmi miz geçiyor yanımdan yanında bir grup öğrenci ZİL Kaleye doğru.

Emmim bizim emmi canım tanıyorum kendisini yıllardır tarihten. Hani şu YEMENE olmadı ÇANAKKALEYE yüksünmeden koşan ve mücadeleyi ve bayrağımızı hiç elinden bırakmayanlardan. Kısacası ANADOLUNUN kendisi Emmi. Bir ara bağırıyor bu DERE benim gibi yaşar, bu ağaçlar kuşlar herşey benim gibi yaşar diyor ve ekliyor TOPRAKTAAAAAA

Bir tulum sesi geliyor kulağıma. Bizim emmi çıkmış tarihin üstüne gençlerle HORON MU tepiyor ne ? Emmi gençleri kıramıyor ve üç kelime yazan bir beyaz bezi köprüden sarkıtıyor.

Ah EMMİ ah beni değil ama birilerini rahatsız ediyorsun haberin varmı? Emmi suç işlemiş biliyormusunuz? Siz onu benim külahıma anlatın. Bu toprakların insanı olarak ben öğreneceğimi öğrendim fazlasıyla. Anadolunun asıl sahibi Emmiden. Uğultulu bir ses sanki cevap verir gibi bizim emmiye. Mücadelesi için teşekkürmü ediyor ne.

İşte size MUSTAFA EMMİ VE FIRTINA VADİSİ.

Bu hayali görmeme yardımcı olan sevgili BALDASA ve emeği geçen herkese;

SAYGILAR SUNUYORUM.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2008, 00:02   #17
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Cemal Bey çok güzel ve yürekten özetlemişsiniz.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2008, 01:10   #18
Ağaç Dostu
 
snowman77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,375
Galeri: 6
Ülkemizdeki birçok doğa harikası birilerinin üç beş kuruş karı için peşkeş çekilip yüreklerimizi dağlarken böyle güzel haberlerle kırılmasını güç gördüğümüz halkaların da kırılılabildiğini görmek inanılmaz güzel.Teşekkürler vatandaş Mustafa....

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2009, 19:27   #19
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Şimdi gelen bir mailden aldığım bilgiye göre filmin yapımcısı Remzi Kazmaz, Rize Belediye Başkanlığına aday olmuş. Umarım kesinleşmiştir ve vazgeçmez.
Rizeli arkadaşlara duyrulur....

Haksızlıkların karşısında olmaktan korkmayan, haklılığını bildiği durumların peşini bırakmayan, başına açılabilecek kötülükler karşısında geri adım atmayan, savaşıp durmaktan yorulmayan biri. O'nun için daha çok şey yazabilirim de seçim reklamı gibi olacak diye kısa kesiyorum (O olsa kesmezdi mesela .)

Ama şimdi sizlerle şu duygumu ve korkumu da paylaşayım, eğer seçilirse doğruluğu ve mücadeleciliği yüzünden ... neyse yarım kalsın..


Düzenleyen çekirdek : 24-01-2009 saat 19:29 Neden: cümle düşüklüğünü düzeltmek
çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2011, 17:10   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Hidroelektrik Santraller ve sosyal etkileri hakkında bir tez hazırlmaktayım.bu belgesi nereden temin edebilirim?

husalan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 00:09   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar....!

Fırtına vadisinin son halini gören bilen varsa bizleri bilgilendirirse sevinirim. Anadolunun cennet köşelerinin hali nicedir. Bazı şeyleri basından takip etmeye çalışıyoruz malesef onlarda sınırlı yer veriyorlar bu konulara. Veya birileri öyle istiyor diye düşünüyorum.

Verilecek her bilgi için peşinen teşekkürler.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024