View Single Post
Eski 24-02-2008, 17:06   #4
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Jontürk,

Güzel görünüyor, ama riskli bir iş yapmışsın. Üç risk var.

1. Göründüğü kadarıyla; yana giden köklerden en az biri toprağın içindeymiş. Büyük ihtimalle bunda aktif köklerde vardı. Yine göründüğü kadarıyla da yukarıdaki dalların bir kısmına bu kök su sağlıyormuş. Dallara giden su miktarını oldukça azaltmış oldun.

2. Ben budamayı ocak başında yaptım. O zaman bile çok fazla kanıyordu. Kökleri kestiğin yerlerden kanamaya devam edebilir. Göründüğü kadarıyla yaraları kapamamışsın. Bu yaralar çok büyük olduğu için hem kuruma hem de hastalanmaya davet çıkaracaktır. Bunları kapamanda yarar var.

3. Kökleri biraz derinden almışsın. Bu nedenle, ana kökten dallara su akışı bozulabilir. Bu hizzadan beslenen dallar ölebilir. Bu durumda bunları kökten budayıp kalanları canlandırmaya çalışabilirsin. Ağaç kendini toparladığında bu bölümleri ölü ağaç veya kovuk yaparak değerlendirebilirsin.

Daha önce de yazdığım gibi ficus yaşamayı seviyor ve direniyor. Eğer önümüzdeki günlerde yaprak döner ve kurumaya başlarsa pes etme. Hem yaprak hem saksı sulamasını az miktarlarda sıksık yap. Canlılık döndüğünde normal sulamaya geçebilirsin.

Kolay gelsin.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön