View Single Post
Eski 19-02-2008, 18:11   #7
vyssera
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Mermer bence de uygun bir seçim olmaz. Zamanla toprakla etkileşime girecek.
Aslında belirli bir olgunluğa geldikten sonra düzenleme yapmak daha doğru olacağı için belki saksı fikrin daha uygun olur. Ağaç olgunluğuna kavuşurken kök budaması yapma şansın olur.

Tabi benim fikrim bu. Diğer yandan düz taş üstüne kök budaması yapıp koyabildiğimiz düşünülürse, yüzey ince olacağı için diğer seçenekte uygun olabilir.

Genellikle tapalaeri kayalarla oluşturuyorlar. Sanırım sen tepe değil yükselti yapmayı düşünüyorsun. Toprak olması belki daha uygundur.

Not: yarışmaya katılırsam, aynı zamanda rakip de oluyorum, bütün yazdıklarımı kafa karıştırıp, rakibi bertaraf etmek için yapmış olabilirim.
Küçük bölmeler olup olmaması konusunda siz de kararsızsınız benim gibi. Aslında yabancı sitelerde yapılan çalışmalara bakıldığında, düz bir taş üzerinde iki grup halinde düzenlenmiş çalışmalar var. Düz taş üzerinde olunca kök budamasına gerek kalmıyor. Saksı şeklinde düzenlenmiş bu ebatta bir çalışma görmedim. Belki ben de düz taş şeklinde mi yapmalıyım?

Tepeleri altta ince çakıl ve taşlardan hafifçe yükselterekbol toprakla yapmak istiyorum. Bakımı kolay olsun diye. Tepe derken yükseltiyi kastettim.

Yarışmaya katılmanıza sevindim, çekişmeli güzel bir yarışma olsun, bu projemi gerçekleştireyim de birinci olmasam da olur

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön