View Single Post
Eski 19-02-2008, 13:45   #1
vyssera
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Penjingle İlgili Sorular

Bir penjing projesine başlamak üzereyim, işe başlarken cevabını bulmam gereken bazı sorular var. Umarım sizlerin yardımı ile bu soruları cevaplarız. Takıldığım noktalar şunlar;

1- Saksı olarak mermerden ya da granitten bir saksı yaptırırsam, köklerin sağlığı için bir sorun olur mu ? Düz taş olarak değil de, saksı şeklinde yaptıracağım.

2- Çalışmada çeşitli ağaç ve çalı türleri kullanmayı düşünüyorum, bunları zamanı geldiğinde kök budaması vs yapmak için üstten görünmeyen ayrı bölmelere mi dikmeliyim, yoksa saksıyı hiç bölmeyip, tüm ağaçların köklerinin birbirine girmesine müsade mi etmeliyim. Saksının 1 metreden uzun ve yarım metreden geniş olacağını da ifade edeyim.

3- Saksının içerisinde tepecikler yapmayı düşünürsem, bunları toprak yığını şeklinde mi yapmalıyım, yoksa altta tepecik şeklinde taş zemin hazırlayıp, üstteki toprak miktarını sınırlı mı tutmalıyım. Saf toprak yaparsam, ağaçların bakımı daha kolay olur gibi geliyor, ama eğer büyümeye meyilli türler dikersem, ağaçların dengesi büyüme yönünde bozulabilir diye düşündüm.

4- Saksının eni ve boyu konusunda uymam gereken kurallar var mıdır?
Ben 110 / 60 / 8 cm yükseklik düşündüm, sizce uygun mudur ?


Düzenleyen vyssera : 20-02-2008 saat 11:55
vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön