agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Kapananlar) > 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni92Beğeniler
  • 14 Gönderen Dutlubahçe
  • 30 Gönderen Dutlubahçe
  • 14 Gönderen Dutlubahçe
  • 11 Gönderen Dutlubahçe
  • 8 Gönderen Dutlubahçe
  • 15 Gönderen Dutlubahçe

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-10-2017, 19:38   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Dutlubahçe

Paylaşacağım tohumlar;

1- Kırmızı pancar
2- Kalıcı ıspanak
3- Çemen otu (Poy)
4- Çıbrıka
5- Kars yumurtası (Minik kabak)
6- Lolaz börülce

Tohumlar hazır oldukça ilave edeceğim inşallah.

STANDART NOT: DİKKAT, Çok önemli : Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki ''Taleplerime ekle'' linkine tıklamayın...

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

İlk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

 

Düzenleyen Dutlubahçe : 10-11-2017 saat 19:05
Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 19:48   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Kırmızı pancar

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Pancar
Tohum çeşit adı: Kırmızı Pancar
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni: Sayın İsmail Kuzucu
Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi kullanılmıştır.
Kullanılan ilaçlar: YOK
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: 2017 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki sık dikimde küçük kalmakta, seyrek dikimde ise irileşme göstermektedir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:
Yetiştirme özellikleri:

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Temmuz ayları arasında viyollere veya direk toprağa ekilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Tohum nemli tutulduğu zaman 7-14 gün arasında çimlenmeye başlamaktadır.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bitkinin daha çok depo kökü kullanıldığı için bitkiyi sıkmayan toprak olması gerekli. Su ve güneş ışınığı ne kadar çok alırsa gelişim o kadar hızlı oluyor. Bitki sıcak ve ılıman iklimi sevdiği için soğuk iklimlerde gelişme yavş oluyor. Geç ekimlerde sonbahar sonlarında hasat edilmeyen ürünleri ilkbahar ayında hasat edebilir veya tohum alabilirsiniz.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum yapacağı zaman bitki sap olarak bir dal çıkarıyor. Zamanla çiçeklenen sap kısmı tohum oluşturmaya başlıyor. Tohumlar yeşil renkten kahverengine döndüğü zaman tohum alınıp saklanabilir.

Bilgiler ve fotoğraf Sn. İsmail Kuzucu'nun sayfasından alınmıştır.

Name:  k pancarrr.jpg
Views: 851
Size:  55.6 KB

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 19:57   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Kalıcı ıspanak

Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık,
Tohum Türü: Ispanak
Tohum çeşit adı: Kalıcı ıspanak
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İstanbul
Tohumun kökeni : 2013-2014 tohum takas etkinliği (sn meyvelitepe)
Kullanılan gübreler : yanmış çiftlik gübresi
Kullanılan ilaçlar : kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: 2017 - Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumdan kolayca yetişiyor, yetiştirilmesi son derece kolay, olumsuz hava koşullarına çok dayanıklı, tohumdan ekildiği ilk yıl tohum vermiyor, ikinci yılın bahar aylarında tohuma kalkıyor
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Görünüşte pazı ile karıştılabiliyor, çok verimli ve lezzetli.

Bilgiler ve fotoğraf sayın pares'ten alıntıdır.

Name:  ISPANAKLAR.jpg
Views: 874
Size:  49.2 KB

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 20:41   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Çemen Otu (Poy )

Bitki türü: Ot
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Çemen otu tohumu
Tohum çeşit adı: Çemen otu
Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıldır bende bahçeme ektiğim tohumlardan
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni : Sayın Deniz59
Kullanılan gübreler : Büyükbaş hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar : İlaç yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok
Hasat yıl ve ayı: Çemen kapçıkları Ağustos ve Eylül aylarında sırası ile olgunlaşanları toplanır, kurutulur ve dövülerek tohumları çıkarılır ve tohumları kurutulur. Kurutulan tohumları ya bu şekli ile kullanılmak için muhafaza edilerek veya öğütülerek unu (tozu) elde edilir. ( İnci gül'den alıntıdır )
Bitki tipi ve gelişim durumu:
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs ayında ekimi yapıldı
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.)
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:

Bilgiler ve fotoğraf Deniz59'dan alıntıdır.

Paylaşım 10 kişi ile sınırlıdır.
Name:  poy.jpg
Views: 896
Size:  47.7 KB

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2017, 12:14   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi - Summer Savory

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Baharat
Tohum çeşit adı: Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi - Summer Savory - Satureja hortensis
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Size nereden geldi: Sayın Akçabardak (bahçedenn)
Tohumun kökeni : Balkanlar
Kullanılan gübreler : -
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos
Çeşidin Hikayesi: Trakya'da Çıbrıka, Bulgaristan'da Çıbrıtsa, Pomaklarda Çobrisa ve agaclar.nette adı Sater otu, Çuprika, Çibirsi olarak geçen bitki. Özellikle Bulgaristan’dan göçen ve bilhassa da Pomak kökenli yurttaşlarımızın Trakya ve Marmara bölgesindeki bazı kırsal yerleşim alanlarında evsel kullanım için yetiştirdikleri bir baharat türüdür.

Tarhana yaparken eğer evde bebek yoksa mutlaka kullanılır, diğer çorba çeşitlerinde ve köfte harcında da kullanılır, özellikle etli yemeklerde tercih edilir, pişmiş kuru fasulyenin üzerine serpilir, haşlanmış yumurta veya haşlanmış patatesle mükemmel olur, kızarmış ekmeğin üzerine sürülen yağa serpilir...

Her baharatçıda bulamayacağınız bir çeşittir.

Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimini Nisan - Mayıs aylarında bir saksıya ya da fide tarhına gerçekleştirebilirsiniz. Daha evvel ekim yapmanıza gerek yoktur. Yeterli güneş olmadığında ince, uzun ve cılız fideler elde etme ihtimaline karşı aceleci olmamalısınız. 8-10 günde çimlenen bitkiyi ilk gerçek yapraklarından sonra yani 4 çift yaprak oluştuğunda köklerini zedelemeden daha geniş saksılara ya da kalıcı yerlerine şaşırtabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Hiçbir bakıma ihtiyacı yoktur. Normal bahçe toprağında sıkıntısız büyürler.
İklim gereksinimleri: Ne kadar uzun saatler doğrudan güneş alırlarsa aromaları o denli yoğun olur.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dallanıp budaklanan bitki 1-2 karış büyüklüğüne geldiğinde pembe, açık eflatun çiçekler açmaya başlar. Bu aşamadan sonra bitkiyi kirlenmemesi için kökü toprakta kalacak şekilde kesip , eğer gerekiyorsa yıkayıp, demetler haline getirip, baş aşağı asarak gölge ve havadar bir yerde kurutmak gerekmektedir. Eğer bitkiyi güneşte kurutursanız baharatınızın rengi kararır, açık renkli canlı bir baharat elde edemezsiniz. Pembe, açık eflatun çiçekler açan bitkiyi hasat etmezseniz birkaç hafta içerisinde tohum oluşumu başlayacaktır.

Yazı ve fotoğraflar sayın bahçedenn'den alıntıdır.

Paylaşım 10 kişi ile sınırlıdır.
Name:  ÇIBRIKA FİDE.jpg
Views: 728
Size:  52.0 KB

Name:  ÇIBRIKA.jpg
Views: 1169
Size:  60.0 KB

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2017, 08:07   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Kars yumurtası

Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık,
Tohum Türü: Kabak
Tohum çeşit adı: Kars yumurtası
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni : 2015-2016 tohum takas etkinliği (sn pares)
İlk paylaşan: Sn.birnefestoprak
Kullanılan gübreler : yanmış çiftlik gübresi
Kullanılan ilaçlar : kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: 2017- Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Hava değişimleri çok etkilemedi, son derece verimli bir kabak türü, ancak hemen sertleşen bir kabuk yapısı var o yüzden beklemeden hasat etmek gerekiyor
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bahçeye tavuklar girmiş sağa sola yumurta bırakmış bir gibi bir görüntü oluşturuyor, hasadı geciktirmeden yapmak gerekiyor, sevimli bir kabak türü ve çok verimli
Yetiştirme özellikleri: Kolay
Bilgiler ve alttaki fotoğraf sn pares'in sayfasından alınmıştır.


Name:  KARS YUMURTASI.jpg
Views: 596
Size:  54.1 KB

malbman, onur45, akmon ve 5 kişi beğendi.

Düzenleyen Dutlubahçe : 10-11-2017 saat 20:22
Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2017, 19:08   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 650
Lolaz börülce

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Börülce - Vigna unguiculata
Tohum çeşit adı: Lolaz
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Size nereden geldi: oz26
İlk paylaşan: Anatohum 2015
Tohumun kökeni: Gaziantep
Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos…
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Tek çeşit yetiştirildi.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak, çok verimli ve hastalık toleransı çok iyi olan bir börülce.
Meyvelerin ayırd edici özellikleri: Tohum Kılıflarının uzunluğu 15 cm'ye kadar ulaşabilen ve her kılıfında krem/açık kahverenginde 10-15 kadar dane bulunan, çok lezzetli bir börülce.
Çeşidin Hikayesi: Gaziantep'in birçok yemekte kullanılan geleneksel tohum çeşitlerinden birisi.
Bilgiler Sn. birnefestoprak'dan alıntıdır.
Tazeliğindenmidir bilmiyorum fakat bu güne kadar yediğimiz en lezzetli börülce oldu.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mevsim koşullarına göre mayıs - haziran aylarında direk yerlerine ekilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: -
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Meyveler görülünceye kadar olabildiğince az sulanmalıdır.
İklim gereksinimleri: Sıcak ve güneş sever.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerine iyice kuruyan kılıflardan tohumluk alınır.

Name:  lolaz2.jpg
Views: 551
Size:  58.1 KB

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019