agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni120Beğeniler
  • 22 Gönderen hosseda
  • 18 Gönderen hosseda
  • 24 Gönderen hosseda
  • 22 Gönderen hosseda
  • 5 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen hosseda
  • 9 Gönderen hosseda
  • 17 Gönderen hosseda

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-11-2016, 21:50   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
hosseda

Paylaşıma sunacağım tohumlar :
1- Domates- yerli
2- Kavun- Çeşme
3- Kavun- Kokulu
4- Karpuz-( 3 çeşit yerli karpuz)
5- Börülce ( yerli)
6- Bal kabağı

Dikkat, çok önemli: Bu mesajın altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 10:28   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Domates ( yerli)

• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Domates tohumu
• Tohum çeşit adı: Domates tohumu
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Atalık
• Tohumun ilk geldiği yer: İzmir
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak veya sırık olarak yetiştirilebilir. İnce kabuklu, çok lezzetli, sorunsuz bir domatestir. Bahçemizde bu yaz 6 çeşit domates yetiştirdim hepsi birbirinden güzeldi ama bu içlerindeki yıldızdı demek doğru olur. Önümüzdeki sezon tek bunu yetiştirmek niyetindeyim.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi:Tohumu bana yakın köylerde yaşayan bir tanıdık köylü verdiydi onların geçmişten gelen tek bildikleri domates buymuş. Bunu yer bundan salça yaparız dediydi.
Lezzet notum on üzerinden 10 dur.

Not. Tohum miktarı kısıtlıdır.

Alttaki fotoğrafta sandalye üzerindeki domateslerden beş tanesi bahse konu domatestir. Renkleri genelikle kırmızıdır, çok büklümlüdür ve daha önce bir üyenin verdiği isim gibi yıldızı andırır. Büyüklükleri ( sıcak zamanda) avuç içine oturacak kadar olmaktadır. Sezon sonuna doğru boyları ufalır ama lezzet aynen devam eder.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hosseda : 07-11-2016 saat 20:26 Neden: ilave kelime sebebiyle
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 10:37   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
kavun

• Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: -
• Tohum çeşit adı: Çeşme kavunu
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Çeşme
• Tohumun ilk geldiği yer: Çeşme
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Hıdırellez zamanı toprağa ektim damla sulama ile düzenli sulandı. Bol meyve verdi. Meyveler lezzetli, suluydu.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Çeşme yöresinde (Çiftlikköy-Alaçatı-Nohutalan-Ovacık-Germiyan köylerinde bilhassa) çok eskilerden beri yetiştirilen bir kavundur. Şerbet gibi tadı olur, bol suludur.
Lezzet notum on üzerinden 8 dir.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hosseda : 06-11-2016 saat 12:27
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 17:05   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
kavun ( kokulu)

• Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kavun çekirdeği
• Tohum çeşit adı:Kavun çekirdeği
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Bilinmiyor
• Tohumun ilk geldiği yer: Fide olarak üreticiden
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli bir çeşit. Şu anda hala meyve döküyor ama güneş yok eremiyecekler. Bir kökten 10 taneden fazla kavun alınıyor. Kavunlar 1-2 kg arasında oluyorlar. İçleri kavuniçi renkte, leziz, aromalı ve kokulu bir kavun. Olgunlaştığında kavun sapından kendiliğinden kopuyor. Olgununa denk gelinirse lezzetine on üzerinden 8 puan rahatlıkla verilebilir.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Bu kavunun fidesini ne olduğunu bilmeden sadece kavun olarak köyde fide yetiştiren köylü komşumdan aldım. Ancak bilahare bazı özelliklerinin Bağrıbütün kavununa aynen uyması sebebiyle özel ilgi gösterdim. Bu yıl Çeşme kavunu ile yanyana ekildiler. Sanırım tozlaşma sebebiyle sadece çekirdek yapısında farklılaşma oldu. Bu yılki ürünlerden alınan çekirdekleri paylaşmayacağım. Önceki yıldan az sayıda kalan çekirdeklerden yollayacağım. Eğer kavunda şu özellikleri ( kavuniçi meyve rengi- meyve kısmına yapışık çekirdekler- olgunlaşınca kendini yere koyverme- dış renginin yeşilden sarıya dönmesi- kendisine has koku ve aroma ile üstün lezzet) yakalayabilirsek o zaman ismini tekrar gözden geçirmek gerekecek.
NOT.
Sadece 5 üyeye çekirdek yollayabileceğim ( Bu kavunun tozlaşma mesafesinin 1000 metreye çıkabildiğini okudum. Buna da dikkat etmek gerekecek.)
İLAVE NOT :
Bu kavuna talep sayısı 5 kişiyi aştı. Bu durumda şöyle yapmanın iyi olacağını düşündüm. Önceki yıldan kalan ve tozlaşmaya uğramadığını tahmin ettiğim çekirdekleri ilk 5 üyeye yollayacağım. Bu yılki mahsulden bol miktarda aldığım çekirdekleri de dağıtıma sokarak taleplerin hepsini karşılamış olacağım.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen hosseda : 07-11-2016 saat 20:20
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 17:40   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Karpuz ( yerli pijamalı)

• Bitki türü: Meyvde
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Karpuz çekirdeği
• Tohum çeşit adı:
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Bilinmiyor
• Tohumun ilk geldiği yer: İzmir
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Az sayıda meyve alınabildi. Meyveler 3 kiloyu aşamıyor. Sap yanındaki bıyık kuruyunca kopardığımda olgun, çok lezzetli, sulu bir karpuz ile karşılaştım. Yerli iki karpuz cinsi daha paylaşacağım ama bu onlardan bir iki seviye üstte leziz çıktı.
Lezzet puanım on üzerinden 8 dir.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Çeşme pazarlarında yerli üreticinin sattığı bir karpuzdur. Pijamalılar bilindiği üzere Adana karpuzundan bir ay kadar sonra piyasaya çıkar, bu karpuz ise piyasadaki pijamalılardan bir kaç hafta sonra pazarlarda görülmeye başlar ve biz bunlara da yerli karpuz gözüyle bakar kalitesi sebebiyle fark ödeyerek bu karpuzu almaya çalışırız. Piyasadaki pijamalılardan en büyük farkı hiç bir zaman 5 kg üstüne çıkamazlar ve de renk olarak koyu kırmızı olamazlar. Çekirdeğini paylaşacağım bu karpuzu önceki sene pazardan köylüden aldım, lezzetini beğendiğimden çekirdeklerini saklayarak bu yıl başında bahçeye diktim. Bahçede yetişen karpuzun çekirdekleridir paylaşacaklarım.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 18:32   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
karpuz ( yerli siyah)

• Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Karpuz çekirdeği
• Tohum çeşit adı: Karpuz çekirdeği
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Atalık
• Tohumun ilk geldiği yer: Bilinmiyor
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Siyah renkte kabuğu olan 2-3 kg büyüklüğe eriştiğinde olgunlaşmış olan siyah büyük çekirdekleri olan lezzeti yerinde sulu bir karpuzdur.
Lezzet notum 6-7 arasında denebilir.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Köydeki komşum verdi çekirdekleri yaz başında. Direkt toprağa ektim. Tek bir meyve alabildim. Köyde çok eskilerden beri dikilen bir karpuzmuş. Fotoğraf çektim mi hatırlayamadım bulursam ekleyeceğim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 19:23   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
karpuz ( yerli yeşil)

• Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Karpuz çekirdeği
• Tohum çeşit adı: Karpuz çekirdeği
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Bilinmiyor
• Tohumun ilk geldiği yer: İzmir
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Bu karpuzun tüm özellikleri siyah yerli karpuz ile benzer. Çekirdekler bunda da büyük ve siyah. Lezzet yerinde. Bunlar 1 kg dahi zor oldular.
Lezzet notum 6-7 arası.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Köyden fide olarak alındı. Onlara nasıl geldiği hakkında bilgim yok.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 19:36   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
börülce ( yerli- kalender)

• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Börülce içi
• Tohum çeşit adı: Börülce
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Bilinmiyor
• Tohumun ilk geldiği yer: İzmir
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: İki kök bütün yaz bize ekşili börülce yedirdi. Bu hafta hala üzerinde ürün vardı. Hastalık- bit- mantar bilmez. Suyu verilirse başka şey istemez koca yaz size lezzetli börülcesini sunar..
Lezzet notum 10 üzerinden 8 dir
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Bu börülceyi geçen senede paylaştım. Tohumu Kemeraltında bir dükkandan almıştım, yerli ürün bu çok memnun kalırsın dediydi satan kişi dediği çıktı.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 19:56   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Bal kabağı (kavuniçi içli)

• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kabak çekirdeği
• Tohum çeşit adı: Kabak çekirdeği
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Bilinmiyor
• Tohumun ilk geldiği yer: Bilinmiyor
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorluğu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Bal kabağıdır. Suyu sever. Her kök 2-3 kabak veriyor. 5 ila 10 kg. arasında oluyorlar. Lezzetli bir kabak. Her sene kabaklar olsada yesek diyen müdavim dostlarımız var. Bu gün kestim bir tane tatlısı da yapıldı.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Yukarıya iki senedir bende dedim ama aslında daha uzun bir zamandır bahçede yer almaktalar. Formları armut şeklinde iken dilimli hale dönüştüler. Armut şeklindekiler nedense bodur kaldı bu sene. Önceki yıllardanda çekirdek bolca var elimde isteyenlere eski-yeni diye iki ayrı poşette yollayacağım çekirdekleri.

Eklenen Resimler
   
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024