Konu: hosseda
View Single Post
Eski 06-11-2016, 17:40   #5
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Karpuz ( yerli pijamalı)

• Bitki türü: Meyvde
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Karpuz çekirdeği
• Tohum çeşit adı:
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
• Tohumun kökeni: Bilinmiyor
• Tohumun ilk geldiği yer: İzmir
• Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2016 yaz
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Az sayıda meyve alınabildi. Meyveler 3 kiloyu aşamıyor. Sap yanındaki bıyık kuruyunca kopardığımda olgun, çok lezzetli, sulu bir karpuz ile karşılaştım. Yerli iki karpuz cinsi daha paylaşacağım ama bu onlardan bir iki seviye üstte leziz çıktı.
Lezzet puanım on üzerinden 8 dir.
• Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Çeşme pazarlarında yerli üreticinin sattığı bir karpuzdur. Pijamalılar bilindiği üzere Adana karpuzundan bir ay kadar sonra piyasaya çıkar, bu karpuz ise piyasadaki pijamalılardan bir kaç hafta sonra pazarlarda görülmeye başlar ve biz bunlara da yerli karpuz gözüyle bakar kalitesi sebebiyle fark ödeyerek bu karpuzu almaya çalışırız. Piyasadaki pijamalılardan en büyük farkı hiç bir zaman 5 kg üstüne çıkamazlar ve de renk olarak koyu kırmızı olamazlar. Çekirdeğini paylaşacağım bu karpuzu önceki sene pazardan köylüden aldım, lezzetini beğendiğimden çekirdeklerini saklayarak bu yıl başında bahçeye diktim. Bahçede yetişen karpuzun çekirdekleridir paylaşacaklarım.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön