View Single Post
Eski 20-01-2008, 16:05   #8
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Bizim soluduğumuz hava için gerekli olan oksijen, bitkiler tarafından fotosentezle oluşturulmuyor. Havada zaten bir döngü var.

Şayet böyle olsaydı yatak odaları bitkilerle doldurulur, hastane odalarına bilhassa saksılı çiçekler konur, hatta solunum güçlüğü çeken hastaların burunlarına yaklaştırılırlardı.
Ben şimdiye değin böyle bir şey duymadım.

Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Kusur bakmayın ancak sizin gibi bitkilerle ilgili eğitmli birinden bu tarz tek yönlü bir safsata beklemezdim.

Yazdıklarınızın hiç bir dayanağı yok ancak kapalı odalarda (hermetik) nefesiz kalacağınıza garanti ederim.
Burda oksijen gazının her türlü aralıkdan sızıp ciddi ve de hızlı bir difuzyonundan bahstettim.
Bu tarz kapalı alanlarda bir dizi deneyler yapılmış bilimin bulguları ortada ve de tartışılmaz.

Bitkilerde CO2 gübrelemesini duydunuz ancak parsay bir CO2 fazlalığının da toksik etkileri bilinmekte bu bağlamda ilk mesajda denildiği gibi ağaçlar bitkiler fotosentez yapamazlarsa ölecekleri de çok açık değil mi?
Esasen burda nükleer veya termik santralere ne gerek var elektrik nasılsa prizlerde var mantığı çok tehlikeli bir mantık.

Boşuna yağmur ormanları dünyanın akciğerleri denmedi.

Burda verilere dayanarak çok şey yazılabilir ama oksijen miktarı nasılsa havada sabit. demek.... valla abesle iştigal etmek gibi bir şey.

Evet bir dizi değişik oksijen üreten kaynaklar var ancak bu bitkilerin bize sağladığının çok az seviyelerde.

CO2 seral gazların çoğalması da, bir yerde oksijenin bu atmosfer denen gazların matrix inde ciddi sorunlar yaratır dengeler kayar.

Ben farelerle basınçlı odalarda bu matrix in kaydığında ne sonuçlar yaratacağını çok iyi denemiş ve görmüş biriyim. Uzmanlık alanım bildiğiniz gibi farmakoloji ve toxikoloji. Bu sadece beşeri ilaçların etkileri ile sınırlı bir dal değil aynı zamanda bu bağlamda soluduğumuz gazın oluşum matrixini de kapsar.

Bu çok derin bir tartışma yazdıklarım amatörlerce anlaşılmıyacak dinliğe ulaşabilir. bu bağlamda bu konuyu uzatmıyacağım.
Ancak canlılarla solunan ve de tüketilen (ki fosil atıkların yanması ile de insanlarca tüketilmekte) oksijen bir yerden üretilmeli.

Hah diyebilirsiniz bitkiler değil de bazı micro organizlmalar veya değişik planktonlar da oksijen üretiyor veya çölde karbondioxidler kaya yüzlerinde değişik bir katalitik etki ile oksijene dönüşüyor. Yine de yeterli değil.

Bitkilerin sağladığı oksijen miktarı azımsanamaz.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön