View Single Post
Eski 20-01-2008, 12:53   #4
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Bu tek yönlü bir bakış açısı.

Karbondioksitin nasıl organil kütleye dönüştüğü biliniyor, gerek ağaçlarca gerekse canlılarla. Hatta bazı plantkonlarca çoğu kabuklu deniz canlılarınca karbonatlı tuz olarak denizin dibine çöküşleri vs.

Ancak değişik yerlerde eşit oranlarda veya yer yer değişik az farklı parsyal basınc oksijenin yüksek ölçmemizin fizikte veya fiziko kimyada bir dizi faktörere bağlı. En başta gazın çok çabuk diffusiona girmesi ısı basınç farklılıkları hava hareketi (rüzgar) vs.

Bu yukardaki değişik ölçümleri açıklar, ancak tüm canlılarca tüketilen oksijenin nasıl oluyor da uzun süreler kısmen konstant kaldığına bir cevap veremez.
Bir yerlerden oksijenin üretilmesi gerekir. Kaldı ki çöllerde de vegetasyon yok diyemeyiz.
Bu idaayı ortaya atıyorsanız bir yerden bitkilerden başka bir oksijen üretim sebebi göstermeniz gerek. dünyamızın moleküler oksijen miktarının kapasitesi belli bir kütle ve sınırlı (miktarı akılalmaz dercede fazla olsa da)

Olayı kabaca anlatmak gerekirse karbonhidratlara bağlanmış oksijenin açığa çıkması gerekli. bunu havada yakarsak tekrar CO2 olarak açığa çikar sonuçta hücresinde bunu oksijen gazı olarak açığa çıkan yine karada hücrelerinde kontrollü yapanlar bitkilerdir.

Siz burda sadece oksijen gazının çok çabuk diffuziona uğardığını açıklıyorsunuz. Başka bir şey değil.


Düzenleyen praecox : 20-01-2008 saat 13:52
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön