Bazı bitkiler "yeşil" yenmez :)
Eve geçenlerde konserve halinde olmayan bir ananas alınmıştı ve bende bununla bugün biraz "ilgilenmeye" koyuldum. Yemek yerken hiçbir artık bırakmama huyum olduğu için ananasın yarısının yiyebileceğim her yerini yemeye çalıştım fakat özellikle tepe ve kenar kısımları yakıcı olmaya başladı. Ağız bölgemde bu yeme işlemini sonucunda gerçekten rahatsız edici yakma hissi oluştu ve büyük olasılıkla içerdiği kuvvetli doğal bir asit sonucunda olmalı ki alt dudağım fazla tahrişten hafiften kanamaya başladı. Çok olgun bir ananas değildi ve oldukça ekşi idi. Şu an özellikle ağız bölgemde rahatsız edici tahriş olma hissi var. Daha önceden limon dahil hiçbir meyve tüketişimde böyle bir şey olmadı. Farklı gıdaları da tüketmekte zorlanıyorum.
Bu konuda bilgisi olanların en kısa zamanda bilgilerini paylaşmasını rica ederim.
Sanıyorum ki çok ekşi olduğu için yüksek oranda sitrik asit içermesi dolayısıyla bu sorunlar meydana geldi.
|