View Single Post
Eski 16-03-2006, 18:35   #6
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Bu konuda birkaç şey yazmam gerekiyor sanırım.
Biliyorsunuz Karaca Arboretum Hayrettin Karaca'nın özel gayretleri sonucunda kurulup, gelişerek bu zamanlara gelmiş bir yer ve bonsai temelli bir yaklaşımları yok. Bildiğim kadarıyla Arboretum kadrosunda bonsai konusunda özel bilgiye sahip kimse de yok zaten. Bu fotoğrafını çektiğim örnekler de öğrendiğime göre seneler önce Hayrettin Amca tarafından dikilmiş ve belki de üstlerinde bir daha uğraşılmaya hiç vakit bulunmamış ağaçlar. Bonsailerin birçoğunun saksısı kırılmış, dediğim gibi hemen hiçbiri budama/telleme vs. yüzü görmemiş.

Aslında benim de gönlüm böylesi dünyaca ünlü bir Arboretum'da bonsailerle ilgilenen özel bir kimse bulunsun isterdi. Çünkü o kadar muhteşem imkanları var ki burasının. Tohum, fidan, arazi, teknik destek vs. vs. yardımıyla inanılmaz güzellikte Türk bonsaileri görebilirdik belki de.. (Aslında ben bonsai bölümünde çalışmaya gönüllüyüm ama almazlar ki )


Dediğiniz gibi bu görüntüler Arboretum'a yakışmıyor ama bu tür örnekler gördüğümüze bile şükretmek gerekiyor Türkiye gibi biryerde..



************************************************** ***
mesaj üste yazılıyor hala, izninle yazı alanına girip tekrar ekliyorum



Neden almasınlar? Teklif ettin mi?

Neyse bu işi yapmayı ben deniyorum Biraz önce bir arkadaşıma telefon ettim. Teklifini ilettim.

Ne zaman haber gelecek tam bilmiyorum ama, Hayrettin Bey fikre sıcak bakarsa, seni bir sınavdan geçirecek ve bonsailere bakma işiyle gönüllü olarak ilgilenebileceksin


Düzenleyen malina : 16-03-2006 saat 20:04
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön