View Single Post
Eski 19-12-2007, 11:00   #19
bahçevan
-
 
Giriş Tarihi: 02-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sitelerde bu sorunlar çok yaşanıyor. Bir düzen tutturmuş gidiyorlar. Çimleri biçip ellerine hortumu dengeli dengesiz sulayarak iş yapıyoruz sanıyorlar. İşin komiği bizim bahçede otomatik sulama var, sadece 10 dakikada çimi biçip kaçıyorlardı. Ama bu çocukların da suçu yok.
Peyzaj Firması sahipleri genellikle bahar dönemlerinde bu çocukları memleketlerinden getirip çok az paralarla çalıştırıyorlar. Ve onlar da kendilerine gösterildikleri kadarını yapıyorlar. Fazlasını bilmiyorlar ki...

Bir gün bahçıvan çocuklardan birine sebze bahçemden maydanoz toplamasını söylediğimde, rokalarımın üzerine basıp, maydanozlar hangisi diye sorduğunda olayın vehametini anlayıp her işi kendim yapmaya karar verdim. İki senedir çok mutluyum. Para verip karşılığını alamamaktansa böylesi daha iyi.
meraba. yetiştirilmiş veya kendini yetiştirmiş elamanlar onların değil sanırım sistemin hatası.Nasıl olsa bende yaparım mantığı böyle olumsuzlukları beraberinde getiriyor.Bahçe vb işler köyde yapılan iş gibi değil.Olayı basite indirgediğimizde sonuç malum.

bahçevan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön