View Single Post
Eski 03-03-2006, 19:35   #1
Baki Berk Kayalar
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Arrow Karavancılık.

Özellikle Avrupa' da çok yaygın olan karavancılık hakkında fikir alışverişi yapabiliriz.

İzlediğim bir karavan belgeseli dizisinde Avrupa' da karavan sürme kurslarının olduğunu, sadece karavanlar için tasarlanan ekipmanların (tekerlek kilitleri, alarmlar, özel su bidonları, katlanabilir bisikletler v.s..) üretildiğini öğrendim. Sadece karavanların giriş yapabildiği özel park alanları varmış.

Evi olanlarında karavanları olduğu gibi hayatını karavanlarında sürdüren aileler varmış. Bu bir tutkuymuş. Karavanda yaşayan ailenin oğlu mesela evlendiğinde kendisi yeni bir karavana taşınıyormuş filan.

Antika karavanların restorasyonunu yapan aileler varmış. Pırıl pırıl yapmışlar, geçmişten birer parça günümüzde yenisi gibi duruyor ekrandan gördüğüm üzere.

Aileler yaz tatillerini Avrupa' da her yaz farklı bir ülkede değerlendiriyorlarmış galiba. Müthiş manzaralarla dolu Alp Dağları' nda bir manzara kenarında yer alan karavan parkları gözde yerler arasındaymış. Yaz ortasında buzullara yürüyüşler gerçekleştiriliyormuş, dağlara tırmanılıyormuş, balık tutuluyormuş... Oh ne güzelll..

Karavan sayesinde evinizi **** evinizin bir kısmını yollar boyunca peşinizde gezdirdiğiniz için otel odalarına avuç dolusu para bırakmaktan kurtuluyorsunuz.

Bende karavan seyahatine çıkmak isterdim. Yavaş bir araç olmasına rağmen son derece keyifli yolculuklar olacaktır.

Ülkemizde gerçek anlamda karavan kültürü kesinlikle çok gelişmemiş. Yaz aylarında şehirlerarası yollarımızda kaç tane karavan görüyorsunuz??? Fakat İtalyan otoyollarının özellikle yazları karavanlarla dolu olduğunu öğrendiğimi belirtmek isterim.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön