View Single Post
Eski 30-03-2024, 20:19   #5
chelik26
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 458
Arıcılık işine şöyle bir şerh düşmek istiyorum, Eğer dürüstlüğünüze güvenen ve zengin çevreniz varsa bal üretin, yok piyasaya bal satacağım derseniz işiniz zor, Çünkü bal maliyetleri çok yüksek, ama piyasada şekerden ucuz bal! var. İnsanlar için bal mı değil mi olduğu önemsiz sadece etiketinde bal yazması ve ucuz olması önemli. Ayrıca arıcılık öyle dışarıdan göründüğü gibi de değil, 3 yıldrı yapıyorum, daha 4 kovanı geçemedim, Şansım şu ki, bal satma konusunda sıkıntım yok, geçen yıl kilosunu 500 den sattım. Sadece 18 kiloydu tabii.
Yumurta işi de zor, piyasa fiyatından verirseniz pek satamıyorsunuz, düzenli müşterinizde olmuyor, Piyasadan aşağı verirseniz, müşteri çok oluyor ve sizin yumurtalar dünyanın en iyi yumurtaları oluyor, ama fiyatı az yukarı çektiğinizde kimse kalmıyor herkes bime uçuyor yumurta almaya. (Bal ve yumurta konusunda deneyim sahibiyim).
Fİde yetiştirip satabilirsiniz etrafınıza, **** nadir bulunan çiçek türü şeyleri çoğaltarak. Mesela ortanca gibi. Soğuk bölgelerde pek yok. O yüzden bir şansınız var.
Sn AHmeter e katılıyorum, Çilek olabilir. Yeriniz yerleşim yerine yakınsa, piknik bölgesi civarındaysa, yola yakınsa kesinlikle denemelisiniz.

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön