View Single Post
Eski 10-12-2023, 14:03   #20
CilekFidesi
Ağaçsever
 
CilekFidesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2019
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 82
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist Mesajı Göster
Ben de ne yapacağımı bilemedim yazayım buraya. Tohumları 5 gün suda bekletip direkt toprağa ektim. 4. Günde filizlenmeler başladı çok hızlı çimlendi ama nedenini anlayamadım yaprakları çok cansız gibi. Sürekli balkonda kapalı balkonfa ve güneye bakıyor yani sıcak. Ayrıca iki günde bir fısfıslama yapıyorum am yapraklar çok cansız gözüküyor ne yapmam gerekiyor. Sn. Çilekfidesi korkmayın hemen çimleniyor 2-3 gün suda bekletip elin bir hafta içinde çıkacaktır benim tek sorunum devamlılığı sağlamakta. Devamlılığı nasıl getireceim bilemiyorum çimlenip 2-3 yaprak açtı sonra durdu. Yani şuan öyle bekliyorlar umarım yardımcı olacak birileri çıkar çünkü şeker kamışları kişisel zevkime çok uyuyor cevaplarınızı bekliyorum iyi günler dilerim
Mesajınızı şimdi rastlantı sonucu görebildim. Alıntı olarak yorum yapmadığınız için bildirim gelmedi.

Ben birkaç yıldır şeker sorgumu yetiştirmeye çalışıyorum. Öncelikle hayvancılık amacıyla kulanmak için. Özelliklerine baktığımda şeker kamışına benzediğini gördüm. ikisi aynı şey mi farklı şey mi bilemiyorum.

Önceki yıl toprağa rastgele diktiğim 5kg şeker sorgumu tohumu önce filizlendi, sonra hepsi çürüdü gitti ziyan oldu. Bu tohumla birlikte maralfalfa çeliği ve odot fideler ialmıştım. Onlarda baştan tuttu, sonra kadım aralık döneminde çürüyüp gitti.
Bu sene yine 5kg şeker sorgumu tohumu aldım. Bu kez değişik bir yöntem denedim. Fidelerim serada saksıda rahat rahat gelişiyor.
10 tane fideyi sera dışında açıkta toğrağa dikmiştim. Geçen haftaya kadar dipdiri capcanlı duruyorlardı. Geçen hafta hepsi dondu gitti. Ancak sera içinde duran fideler hala canlı ve sağlam.

Bu sağlam fideleri baharda dışarıya dikeceğim. Bir kısmını da sera içinde dikeceğim. Sanırım sicak iklim bikisi olduğu için kışın dayanmıyor.

CilekFidesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön