View Single Post
Eski 11-06-2023, 20:41   #14
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Bu hafta bitkilerde inanılmaz bir durgunluk gözlemledim nerdeyse bütün bitkiler aynı bıraktığım şekildeydi.Bahçede fazla çalışamadım gündüz dahi ordu gibi saldıran sivri sinekler beni sinir etti domatesin dalını hafif hışırdatmamla saldırmaları bir oldu ama nasıl saldırmak sürü halinde.Sonra bitkisel bir yağla bitkileri ilaçlayayım hem sivri sineklerden kurtulayım hem bitki üstündeki bazı zararlıları kontrol edeyim dedim bu seferde pompanın bir tarafı kırıldı canım hepten sıkıldı.Oradan resmen koşarak uzaklaştım.Anlayacağınız bu hafta hiç keyfim yoktu.Neyseki zeytinliğin içindeki kantaronları izlemeye dalınca biraz keyfim yerine geldi.Çok güzel bitkiler.
Bitkilerde mevsim geçişinin çok uzun sürmesinden dolayı onlarında pek keyfi yoktu.
Tabi bazı çeşitlerde var bakımsız bir şekilde oldukları halde banamısın demeyen genlerinde verim ve dayanıklılığı barındıran ve her daim işini iyi yapan.Aslına bakarsanız zaten bu çeşitler dünya genelinde popüler olmalarını buna borçlu olmalılar.
Benimde bundan sonrada başlarına birşey gelmezlerse etkinlikte dağıtacağım çeşitler.
san marzano lungo no 2 çok iyi bir çeşit çok iyi meyve tutuyor, fazla bakım istemiyor ve hastalık dayanımı çok iyi,virüs hastalığı olmuyor.Mesela yanlarında roma var.Bir çoğu virüs oldu olmayanlarda ise meyve yok.Tabi ki bakım bazı şeyleri değiştirecektir ancak görünen köy kılavuz istemiyor.

Sn birnefestoprak'tan gelen sürmeli ismindeki sivri biber ve üçburun çok iyi çeşitler.Üç burunun kök dayanımı iyi değil sadece.Ancak sürmeli herşeyiyle çok iyi sivri biberlerin çoğu ağaçtan geç toplanınca kalınlaşıp yenmeyecek şekle gelirler ancak sürmeli tazeliğini koruyor ve oldukça verimli bir çeşit.Kıl biberle bu manavda pazarda satılan sopa gibi demre sivrisi arası bir boyutta.Resimleri daha iyi çekebilmek için bile uğraşamadım sivri sineklerden dolayı.

Yıldız domates sn Hossede'dangelen benim çok istediğim ama bir türlü yetiştirmeyi başaramadığım bir çeşit yine hüsran çünkü herhangi bir virüs dayanımı yok ve hassas bir çeşit.
Bu yıl satın aldığım chio chio ismindeki domates çok iyi açıkta o kadar yağmur ve bakımsızlığa rağmen hiçbir hastalık yok.Multiflora ve bakımsızlığa rağmen meyve tutumu iyi sayılır.
Baladi isimindeki patlıcan çift yüzlü meyvelere sahip daha çiçek durumunda ancak benim gözlemlediğim diğer çeşitlerde görmediğim şekilde bitki toprağın hemen üstünden ikiye ayrılıp çift gövde yapıyor ve istisnasız bütün bitkiler aynı şekilde.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön