agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2022-2023
(https)

Beğeni Düzeni21Beğeniler
  • 11 Gönderen devrann
  • 2 Gönderen devrann
  • 3 Gönderen devrann
  • 5 Gönderen devrann

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2023, 20:58   #1
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Devrann / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022-Antalya

Bu yıl tohum paylaşım etkinliği elim deprem olayından dolayı biraz hüzünlü geçiyor, geçecek.Ülkemizin başı sağ olsun.Elimizden hiçbirşey gelmiyor ufak tefek şeyler dışında.Belki söylenecek çok şey var ancak yine susmayı tercih ediyoruz.
Sn Malina'ya yeni paylaşım konusunu açtığı için teşekkür ediyorum.
Umarım bu yılın paylaşım etkinliği benim için ve diğer paylaşımcı arkadaşlar için iyi geçer.Herkese iyi bir sezon geçirmelerini dilerim.

Bu yıl yetiştirmek istediğim tohumlar
Bulgar pembe
Alakır etlisi
Bozdağ moru
Ruby red
Birçok patlıcan çeşiti 10 çeşit kadar
Biber çeşitleri 4-5 çeşit.
-Capsicum annuum var. glabriusculum türüne ait çeşitli yabani biberler, chiltepin,dwarf chiltepin, congo chiltepin ve guetemela chiltepin.Benim ilgi alanım ağırlıklı aşı anaçları olduğu için bu biberlerin aşı anacı potansiyelleri ve birbirleriyle karşılatırılmaları olacak.Bunların iki tanesi ağaç boyutlarında diğer ikisi ise daha alçak boylu ancak daha geniş alan kaplayan küçük fide boyutlarından itibaren yan dallara ayrılmaya hevesli çeşitler.
-Domateste iki tane yabani tür var lycopersicon hirsutum f. typicum ve glabratum.Aşı anacı potansiyellerini karşılaştırmak için her ikisinede birer tane domates aşılayıp karşılaştırmak istiyorum.
Gelişmeleri burdan vakit buldukça paylaşacağım.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2023, 18:46   #2
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
...
Bozdağ moru
...
@devrann Bozdağ moru nerenin acep, bir de varsa resmi özellikleri

TCM Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2023, 20:03   #3
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@devrann Bozdağ moru nerenin acep, bir de varsa resmi özellikleri
Merhaba sn TCM;
Ben sn Birnefestoprak'tan almıştım bana başka tohumlarla birlikte hediye olarak gönderdi.Sitede iki tane resimi var beef tarfı iri bir çeşite benziyor.

https://twoseedsinapod.com/product/bozdag-purple/
Tohumları ve resim bu sitede var aşağıdakine benzer bir açıklaması var.

Bozdağ moru lezzetli bir Türk atalık tohumudur. Meyveleri koyu pembe, neredeyse mor bir renge sahiptir. Determinate(fazla uzamayan belli bir boya ulaştıktan sonra yan dallar vermeye başlayan kısa sezon domatesler) bitkiler iyi verime sahiptir ve orta ila büyük boy etli meyveler üretir.

TCM ve Portakal Rengi beğendi.
Eski 11-03-2023, 13:53   #4
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Balkonda domatesler dahil birçok bitkinin tepesini bir günde yiyen 7-8 kadar iri boy yeşil kurtları hergün bitkilerimi kontrol etmesem fark etmeyecekmişim ve hiçbirşey kalmayacakmış.Yumurtadan yeni çıkan bu oburlar balkondaki fesleğenden başlayıp domateslere sıra gelinceye kadar epey büyümüşler.
Fotoğraflarını ekleyeceğim domateslerin bazılarının tepe kısımlarını epey yemişler.Bu arada yeşil kurtlardan bir tanesi hariç diğerlerini imha ettim.O bir taneyi L. hırsitum için '' L. hirsutum ayrıca bitkide doğal olarak oluşan bir pestisit olan 2-tridecacone'un yüksek konsantrasyonuna sahiptir. Bu, yaprak bitlerine ve lepidopter larvalarına (tırtıllar) karşı yüksek derecede koruma sağlar. '' denilmekte bu yüzden bu bir tane tırtıla bu yabani domatesle bir şans daha vermeye karar verdim.Böylece bendeki typicum fidesinin böyle bir özelliği olup olmadığını gözlemleyeceğim.

Düzenleyen devrann : 11-03-2023 saat 23:17
Eski 13-03-2023, 00:45   #5
Ağaçsever

AlimHakan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2022
Öncelikle kolay gelsin.Geçen seneden geç ektiğim domatesler Antalya da kışın don olmayınca şimdilerde çiçeklenmeye başladı.Şimdiden yeşil kurtlar harici tuta işaretleri var.Bu sene baya uğraşağız anlaşılan.Bu yüzden bolca aromatik bitkileri yanlarına koymayı planlıyorum.Herşe yolunca giderse buradan bildiririm.

AlimHakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2023, 16:56   #6
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Balkonda domatesler dahil birçok bitkinin tepesini bir günde yiyen 7-8 kadar iri boy yeşil kurtları hergün bitkilerimi kontrol etmesem fark etmeyecekmişim ve hiçbirşey kalmayacakmış.Yumurtadan yeni çıkan bu oburlar balkondaki fesleğenden başlayıp domateslere sıra gelinceye kadar epey büyümüşler.
Fotoğraflarını ekleyeceğim domateslerin bazılarının tepe kısımlarını epey yemişler.Bu arada yeşil kurtlardan bir tanesi hariç diğerlerini imha ettim.O bir taneyi L. hırsitum için '' L. hirsutum ayrıca bitkide doğal olarak oluşan bir pestisit olan 2-tridecacone'un yüksek konsantrasyonuna sahiptir. Bu, yaprak bitlerine ve lepidopter larvalarına (tırtıllar) karşı yüksek derecede koruma sağlar. '' denilmekte bu yüzden bu bir tane tırtıla bu yabani domatesle bir şans daha vermeye karar verdim.Böylece bendeki typicum fidesinin böyle bir özelliği olup olmadığını gözlemleyeceğim.
Yabanide denediğim tırtıl yabanide de beslenmeye devam etti ama çok fazla değil 1 gün sonra yaprağın altına pupa oldu.Zehirlendi de böyle birşey yapmaya karar verdi emin değilim.Ancak benim bulgar pembelerden pek vazgeçip pupa olacaklar gibi durmuyorlardı

Eski 19-03-2023, 17:15   #7
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Bugün erken olsada bütün patlıcan,biber,domates 40 kadar farklı çeşiti açığa ektim.Bazılarını yedekledim bazılarında ise son tohum olanlar var.
Seraya ektiğim çengelköy salatalık ve kelahmet uzunu ismindeki salatalıkların fotoğraflarını paylaşıyorum ikiside zayıf gelişiyorlar ancak kış mevsimi için fena sayılmazlar.

Tombul olan Çengelköy , daha uzun ve düzgün olan Kelahmet uzunu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2023