View Single Post
Eski 28-02-2023, 19:58   #1
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Devrann / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2023-Antalya

Bu yıl tohum paylaşım etkinliği elim deprem olayından dolayı biraz hüzünlü geçiyor, geçecek.Ülkemizin başı sağ olsun.Elimizden hiçbirşey gelmiyor ufak tefek şeyler dışında.Belki söylenecek çok şey var ancak yine susmayı tercih ediyoruz.
Sn Malina'ya yeni paylaşım konusunu açtığı için teşekkür ediyorum.
Umarım bu yılın paylaşım etkinliği benim için ve diğer paylaşımcı arkadaşlar için iyi geçer.Herkese iyi bir sezon geçirmelerini dilerim.


Bu yıl yetiştirmek istediğim tohumlar
Bulgar pembe
Alakır etlisi
Bozdağ moru
Ruby red
Birçok patlıcan çeşiti 10 çeşit kadar
Biber çeşitleri 4-5 çeşit.
-Capsicum annuum var. glabriusculum türüne ait çeşitli yabani biberler, chiltepin,dwarf chiltepin, congo chiltepin ve guetemela chiltepin.Benim ilgi alanım ağırlıklı aşı anaçları olduğu için bu biberlerin aşı anacı potansiyelleri ve birbirleriyle karşılatırılmaları olacak.Bunların iki tanesi ağaç boyutlarında diğer ikisi ise daha alçak boylu ancak daha geniş alan kaplayan küçük fide boyutlarından itibaren yan dallara ayrılmaya hevesli çeşitler.
-Domateste iki tane yabani tür var lycopersicon hirsutum f. typicum ve glabratum.Aşı anacı potansiyellerini karşılaştırmak için her ikisinede birer tane domates aşılayıp karşılaştırmak istiyorum.
Gelişmeleri burdan vakit buldukça paylaşacağım.


Düzenleyen devrann : 06-07-2023 saat 23:06
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön