View Single Post
Eski 06-07-2021, 01:12   #6
estikey
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 165
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metaldeniz Mesajı Göster
Merhaba.
Binada yaşıyorum.
Burdan akan su arıtma ile içiliyor **** insanların çoğu damacana su kullanıyor.
Balkona saksıya domates ve biber ekiyorum.
Çeşme suyu kuruttuğundan bir yerden kuyu suyu getiriyorum. Damacanaya doldurup kata çıkartıyorum.
Eve arıtma taktırmak istiyorum.
Sorum bu eve taktırdığım arıtma ile domates ve biberleri sulasam ne olur verim olur mu ? Tadları nasıl olur ?
Olmaz...
Hele de ters osmoz arıtmalar asla.
Sulama suları içeriğindeki minerallerle ayrıca bitkiler ve insanlar İçin besin kaynağıdır. Bu tür arıtmalar sudaki mineral yoğunluğunu 25 ppm in altına düşürmektedir. Her ne kadar mineral filtre ile mineral yoğunluğu arttırılmaya çalışılsa da bu en fazla 10-15 ppm katkı sağlar, zaten o da zamanla azalır. Yumuşak su içelim derken sağlıktan olunuyor. İnsan vücudu İçin sağlıklı su 100-150 ppm arasında mineral içermelidir. Belediye suları da genellikle bu aralıkta olmaktadır. Ancak içeriğindeki hijyen amaçlı kullanılan klor nedeni ile tadı hoşumuza gitmez. Bu fazla klor bitkilerinde hoşuna gitmez ama tolere edebilirler.
Damacana suları da çoğunlukla arıtma su olduğu İçin hem bitkiler hemde insanlar İçin tavsiye etmem.
En iyisi kaynağından doğal temiz bol mineralli su bulmak **** basit çok güşük mikronlu olmayan filtre + uv filtre(gerçek hijyen sağlayıcısıdır) sistemi kurmak.
Ancak bitkilerinize gönül rahatlığı ile Çeşme suyu verebilirsiniz, çok aşamalı ters osmoz arıtmaları tavsiye etmem...
Tekrar söylüyorum insan vücudu da bitkiler de yaşamları İçin gerekli bir çok minerali su ile karşılar. Gelişmiş ülkeler de bu yüzden normal sulardan ziyade mineralli su tüketilmektedir.

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön