View Single Post
Eski 06-06-2021, 19:12   #5
metaldeniz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-08-2014
Şehir: Aydın
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Kullanma suyunuzun özelliklerini belediyeden öğrenebilirsiniz. Binada kullandığınız cihaz yalnız fitreleme yapıyorsa sertliği değişmiyor demektir. İçme suyunun sertliği iki türlüdür. Geçici sertlik ve kalıcı serlik.
Geçici sertliği (temel olarak kalsiyum içerenler) katyon değişimli cihazlar ile giderebilirsiniz. Cihaz bir filtre düzeneğinden geçirdiği suyu serlik düşürme tankına gönderir. Buradan çıkan su ise yumuşak su olarak adlandırılır.Belirli aralıklarla, tuzlu su kullanarak ters yıkama yapıldıkça cihaz yeniden sertlik düşürmeyi sürdürür.
Kalıcı sertlik ise kimyasal işlem ile düşürürlür. Asit kullanmak gerekir. Daha çok endüstriyel amaçlar için kullanılır. Ev kullanımı çok zor olan bir işlem türü. Ek olarak atık üretirsiniz ki bunu bir şekilde depolamak gerekir.
Kalıcı sertliğiniz bitkiye zararlı düzeyde olacak ise arıtma ile uğraşmamak daha doğru bir çözüm.
Not: Genel olarak içme suyu bitkilere zarar verecek düzeyde mineraller içermez. (Dünya Sağlık Örgütü içme suyu sertliği için 10 ile 50 derece arasında olmasını ön görür. AB 15-50 arasını önerir. Sert su zararlı demek doğru yaklaşım olmaz, aslında. Daha çok damak tadımız ile ilgili bir durum. İçme suyunda kullanılan klor uçucudur. Bir kaç dakikalık bekleme süresinde suyu terk eder.) Sert suyun uzun süreli kullanımında toprak kireçlenebilir, ph değişebilir. Bunu gözlemlediniz mi?
Başka bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Yatırıma karar vermeden önce olası sorunları elimine etseniz iyi olur.
Profosyonel değilim her kez gibi 2 bin civarı bi arıtma düşünüyorum.
Derseniz ki birini çağırın deneme cihazı taksın değerleri bana yazın öyle yapabilirim.
Getirdiğim suyu seviyor bitkiler özelliğini durumu nu bilmiyorum açıkçası.
Durup su içiyorlar ama ordan.

metaldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön