View Single Post
Eski 04-03-2021, 13:24   #13
Sabry
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 64
Sayın guneydefne

Ben de konuyu kapatmak istemiştim ama meraklı ve ısrarcısınız
Tamam hepsine cevap vereyim.

Geçen sene toplam 50 adet 1 kg lık torba satmışız. Bunları da tek tek bir arkadaş boş vaktinde tartıp elde doldurmuş. Kullanılan poşet bildiğimiz kilitli torba. Gene aynısı yapılacak.
Niye 5 kg değil çünkü özel imal edilmeyen bir torbanın 5 kg ile patlama riski çok yüksek. Ayrıca 5 kg talep eden 1 veya 2 kişi olmuş bir yıl içinde. Uğraşmaya değmez. 5 kg talep edenlere 5 adet 1 kg torbayı bir koliye koyup yollayacağız. Alan kişi için de kullanımı daha rahat olur. 5 kg içinden 2,5 kg kullanmak isterse 2 torba + 1 yarım kullanır, tartmakla uğraşmaz.

Bu işin altından ne çıkacak diye düşünmemek oldukça zor. Altında bir şey yok, düşünmeyin.

Stoklarınızda 25 kg lık ürün mevcutken n11 üzerinden çok kısa süre dediğiniz ayı,günü belli olmayan bir zamanıda bekliyoruz. 25 kg lık baskısız torbada ürün az sayıda depomuzda var. Depomuz ofisimiz ile aynı yerde değildir. Bir torba istedik. Yarın öbür gün kargo ile gelince 1 kg olarak paketlenecek. 5 kg isteyenlere yollayabilmek için uygun koli temin edip satışa sunacağız. Muhtemelen hafta olur. Ama gün, saat veremiyorum maalesef.

Müşterinize bu kadar kolaylık sağlarken,ucuza ürün satmak için, gerekirse bedava bile ürün vermeyi isterken kendi siteniz üzerinden satış yapacağınıza n11 üzerinden komisyon ödeyerek satış yapmanız ve müşterinize ya da kendinize bu maliyeti yansıtmanız biraz garip olmuş. 3000 TL peşin para verip 1 yıl içinde harcayamayacağımız kredili kargo anlaşması yapamadığımız için kargo maliyetleri 1 kg için 23-25 TL civarında. Oysa n11 ile satışı gerçekleştirir isek onların kargo kampanyalarından yarı fiyata gönderebiliriz. İnanın ödeyeceğimiz komisyon kargoya vereceğimiz ekstradan daha uygun olur. Ürün fiyatını da söyleyeyim. Geçen seneki fiyatı koruyacağız. 1 kg 20 TL olacak. Merak etmeyin 5 kg 100 TL değil Hesaplamadık ama sanırım 65 - 70 TL olabilir.

'5 kg, 10 kg paketlenmesi mümkün değildir. Lütfen yerli üreticiler ile karıştırmayınız ''demişsiniz Ürünü ithal etmekle yerli üretici ile karıştırmamak arasındaki ne gibi bir fark olabilir anlamış değilim. Yerli üretici üretim esnasında değirmen çıkışına istediği ebatta yaptırdığı özel torbayı takar ve o kadar miktarda ambalaj yapar. İthalatçı en uygun ambalaj şekli ile minimum maliyette konteynırı doldurmak ister. Kullanılacak palet adedi bile maliyeti, kapasiteyi etkiler. 100 adet 5 kg satacağız diye üreticimize 5000 adet 5 kg ürün ambalajlatmamız mümkün ve mantıklı değil maalesef.

Aslında her yazım dediğiniz kadar belirsiz değil. Belki çok açık konuşmamış, anlayışınıza bırakmış oabilirim. Ama 5 kg-10 kg bizim gibi ticari firmalar için gerçekten uğraşması zor bir iştir. Dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Bazı müşterilerimiz aldıkları 25 kg ürünü 3 yıldır, 4 yıldır kullanıyorlar. Ya da paylaşıyorlar. Biz gene de çözüm üretmeye çalışıyoruz ve üretiğimizi de düşünüyorum.

Umarım sizi de memnun edebileceğiz

Selamlar, saygılar

Sabry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön