View Single Post
Eski 03-03-2021, 17:33   #10
guneydefne
Ağaçsever
 
guneydefne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 85
Merhaba sayın Sabry. Anladığım kadarıyla yurt dışından yanlış hatırlamıyorsam Çinden çeşitli sektörlerde kullanmak için farklı kalitede kaolin ithal ediyorsunuz.Bu ithalatın sadece %10 dan daha küçük kısmının tarımsal kaolini oluşturduğunu belirmişsiniz. Firmanızın büyük kapasitesinden bahsederek tarımsal kaolin de ki bu küçük talebin size 25 kg lık üründen aşağı satmam hakkını vermediğini düşünüyorum.Arkasına saklandığınız kargo maliyetini küçük bir araştırmayla 23-25 tl yerine 13 tl ye çekmeyi başardım,hemde anlaşma olmadan.
https://kredilikargo.com/xxl-paket-3000-tl-6.html
Özel torba bastırmak dediğiniz eğer ilanınızda baskısız ,bandrolsuz torbalarsa poşet satan yerlerden alacağınız kalın şeffaf torbalar çift kat yapılarak paketlenebilir, böylece 2000 adet torba yerine 2 kg lık poşetlerde alabilirsiniz.İşçiliğe gelince 20 kg lık kaolini 5-10 kg a bölmek benim bile 10 dakikamı aldı,göremediğim nasıl bir iş gücü var acaba üstelik yıllık 100 adet kargodan bahsederken. Sunguard firmasında 10 kg ürünü 200 tl biz 25 kg ını o fiyata satıyoruz şansınızı zorlamayın,halinize şükredin hissi yaratan yazınızda manidar olmuş. Şimdi burada size iş öğretmek haddim değil ama 5-10 kg lık ürün satmak istemiyoruz,uğraşamam,alırsan al almazsan alma deseniz bile daha iyi olurdu çünkü kibar üslubunuzun altında yatan zaten bu ...bunu kibarca ve profesyonel söylemlerle desteklemeniz sonucu değiştirmiyor.Bu gün dünya çapında iş yapan holdingleşmiş hatta tröst leşmiş firmalar kar marjının çok daha yüksek olduğuna bakarak küçük alıcılara satış yapıyor en azından bayilik sistemi oluşturarak bu işi bir hizmet görünümünde yapıyor dolaylı olarak reklam gelirlerinden tasarruf sağlıyor.Konuyu dağıttım kusura bakmayın.
Bu gün zeolitin 25 kg ı en ucuz 25 tl ...tonu 1000 tl ye geliyor ama ton alırsanız 300 tl. Leonardit, bahçe toprağı,jüt,çilek fidesi aklınıza gelen neredeyse her üründe az alan cezalandırılıyor.Bu ülkede yerlide olsa,ithalde olsa bu mantık değişmiyor maalesef.

guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön