View Single Post
Eski 02-03-2021, 10:34   #9
Sabry
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 64
Merhaba Sayın guneydefne,

Firmamız, kozmetikten tarıma, inşaattan boyaya ve diğer bir çok sektöre uygun farklı tiplerde kaolin ithalatçısıdır. KAOKİL firmamıza ait bir markadır. Toplam kaolin ithalatımızın %10 u dahi değildir. Bundan yaklaşık 10 yıl önce bu ve benzeri forumlarda tartışılmaya başlayan tarıma uygun kaolin arayışı üzerine kaliteli ve pahalı ithal ABD menşeili kaolinlere alternatif olarak aynı kalitede daha hesaplı olacak şekilde geliştirilmiştir. Uzmanlık, istenilen özelliklerin ne olduğunu saptamak ve buna uygun üretimi bu maliyetler ile yaptırabilmektir.

Ürünler kendi markamız Kaokil adı altında 25 kg lık torbalarda ve paletli olarak ambalajlanarak ithal edilmektedir. 5 kg ve 10 kg niye ambalaj olmadığını veya niye ambalajlanmadığını merak ediyorsunuz. Bu tamamen arz talep ve maliyet meselesidir. Bir yıl boyunca 5-10 kg ambalaj tercih edecek müşteri sayısı 50-60 ı geçmez. 100 tane diyelim. Bunun için özel torba bastırmak -ki en az 2000 tane batırmanız gerekir-, torbaları açıp tekrar doldurmak için uygun yer, ekipman ve işçi temin etmek takdir edersiniz ki bizim gibi ticari firmalar için büyük külfettir. Bunu ancak yerli üretici firmalar yapabilir. Yapanlar da var. Ayrıca kaliteli olarak kabul ettiğimiz piyasadaki diğer iki markadan biri de sanıyorum 10 kg olarak satıyorlar.

Bize gelince, biz o fiyatlar ile ürün satmayı hiç düşünmedik. Yola çıkış amacımız da tarıma kaliteli ürünü daha uygun fiyat ile sunmaktı.

Kargo konusuna gelince, bugün itibarı ile 1 kg için kargo fiyatı 23-25 TL dir. Hiç bir kargo firması yılda 100 adet için uygun anlaşma yapmaz. Biz de bu nedenle alışveriş platformlarının uygun kargo kampanyalarını kullanarak sadece bu platformlar üzerinden 1 kg lık ürün satışını Nisan ayından itibaren yapacağız. Ürün bedeli eklemeden sadece platform komisyonu ve kargo bedeli ile satış yapılacaktır.

Bizim ürünümüzü daha küçük miktarlarda kullanmak için maalesef arkadaşlarınız ile paylaşmaya devam etmeniz gerekiyor.

İyi günler dileriz.

Sabry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön