View Single Post
Eski 30-01-2021, 10:43   #2
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alışveriş bölümünde ortak siparişlerin organizasyonu için bir bölüm var. Oraya yeni başlık açabilirsiniz. Fakat baktığım kadarı ile pek başarılı bir organizasyon olmamış.

Alışveriş deneyimleri de yine alışveriş bölümüne yazılabililir. Geçmişte örnekleri olmuştu diye hatırlıyorum. Fakat firmalar şikayet var sitesine bile pek rağbet etmiyorlar. En etkilisinin twitter olduğunu gözlemledim.

1 kilo kaolin alma ihtiyacından dolayı böyle bir başlık almayı düşündünüz ise, firmaların 1 kilo kaolin paketleyip göndermeleri gerçekten sıkıntılı. Bu kadar küçük bir ambalajda, ürünün bedeli diğer ambalajlama, kargo vb. maliyetlerin yanında önemsiz kalıyor.

Söz gelimi, ürün zaten 10 kg veya 25 kg ambalajlı olarak ithal edilen bir şey ise, burada bir büyük ambalajın bozulup, içinden 1 kilo tartılıp tekrar ambalajlanıp kargoya verilmesi ciddi işçilik, malzeme ve kargo maliyeti doğuruyor. Örnek olarak, yeriniz bana yakın olsa 1 kg kaolini size bedelsiz verebilirim, lafını etmeye bile değmez. Ama salt bunun için kaoline bulanarak 1 kg ayırıp, patlamayacak şekilde bir ambalaja koyup, sonra da kargoya gitmek söz konusu olduğunda benim için iş fazlasıyla zorlaşır, kargo da 40-50 lira ücret ister.

Kaokil markası sizinki gibi ihtiyaçlar için 1 kiloluk ambalaj yapmış. Fiyatı da çok fahiş değil, ama çok sınırlı miktar yapmışlar herhalde de ki, stokta yok diyorlar. Kaolin mevsimi gelince yine yaparlar herhalde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön