View Single Post
Eski 30-01-2021, 10:02   #1
guneydefne
Ağaçsever
 
guneydefne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 85
Kaolin kili satın alma sorunu

Forumda bazı yeni bölümlerin açılması gerektiğini düşünüyorum.Bu bölümlerin işleyişinde sorunlar veya kanuni engellemelerde olabilir, ama bu sorunları aşan sitelerde var.

1.Kaolin kili arayışım sırasında, firmaların az alım yapan kişilere karşı cezalandırıcı nitelikte fiyat politikaları olduğunu gördüm...Bu yaklaşım hem yerli hem ithal firmalarda var.
1 kg 65 Lira- başka bir sitede aynı ürün 100 Lira
5 kg 205 Lira
10 kg 250 Lira
20 kg 350 Lira başka bir sitede aynı ürün 20 kg 450 Lira - 20 kg 560 Lira

Hangi satıcıya sorsam komisyon,toptan alımlar,indirim günleri gibi sebeplerden fiyatlarda farklılıklar olacağını söylüyor,bazıları da ürünlerinin orijinal **** yeni tarihli olduğunu söyleyerek içinize şüphe düşürüp sizi pahalı ürün almaya yönlendiriyor.Ama asıl gerçek 1 kilosu 100 lira olan ürünün 20 kilosu 2000 liraya geliyor.Bu ürünlerin 1 kg lık orijinal ambalajları da yok yani poşette gelecek.Gübreler,ilaçlarda da durum bundan farksız.Sözün özü toplu alım gerçekleşse bu sorun aşılır,4-5 kat daha fazla para ödemekten kurtulurduk.Akvaryum sitelerinde toplu yem,ilaç,artemia vs alımları yıllardır yapılıyor.Bu forumda da en azından her şehirde elden teslim şeklinde olabilirdi.

2.Daha öncede yazmıştım tekrar yazayım alış veriş yaptığımız firmalarla ilgili şikayetlerin olduğu bir bölüm gerekiyor.Bu güne kadar kurumsal firmalardan aldığım limonlar ya portakal çıktı ya mandalina,tatlı biberler acı,can eriği mürdüm...birde koskoca firmaların aşıladığı fideler var ki anlatsam roman olur.Firmalar bireysel şikayetleri çok önemsemiyor ama Şikayet var **** büyük forumlarda firma ile ilgili olumsuz yazılar varsa bunu düzeltmeye çok daha hevesli oluyorlar.Zaten hiç bir kurumsal firma müşteri maduriyetini istemez değilmi?

3.Kullandığımız organik ilaç,gübre,toprak düzenleyici ürünlere le ilgili marka marka kullanıcı deneyimleri ile ilgili bir bölüm gerekiyor ben bir başlık açıp yazmıştım ama kimse devamını getirmedi ,forum bunu yönlendirirse kesinlikle sonuç alınır.

Şimdi forum üyelerinden bu konulardaki fikirlerini ve forum yöneticilerinden bu işlerin olurunu,olmazını yazmasını rica edeceğim.

guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön