View Single Post
Eski 14-01-2021, 00:33   #1
zgurb
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-07-2019
Şehir: istanbul
Mesajlar: 13
İstanbul'da müstakil ev yapımı

Merhaba,

Karadeniz'in bir dağ köyünde doğup, o köyde büyümüştüm. Üniversite için 18'inde İstanbul'a gelip, 12 yıldır burada kalakalmıştım. Köyün, yeşilin hasretiyle "Buralardan çekip gitmek" forumunu okuyup iç geçiriyor; aldığım ilhamla çekip gitme planı yapıyordum. Çekip gitmeye cesaret edemedim ama ne mutlu ki eşim de hayalime ortak olmuştu. Madem ekmek kavgasına burada kalacaktık, nefes almanın bir yolunu bulmalıydık.

Mitili Anadolu Yakası'na attığımızdan, önce Beykoz köylerini dolandık. Bir başka da sevdik ama hala devam eden imar sorunu gözümüzü korkuttu, sorunsuz Riva uzak geldi, "işte bu" dediğimiz yere de paramız yetmedi. Mecburen eledik.

Sonra Şile-Kandırı köylerinde ufak bir yer alıp haftasonları kendimizi mi eğlesek dedik. Başta 1-1.5 saatlik yol kısa geliyordu, gide gele uzamaya başladı. Ayrıca haftada 2 gün gitsek bile; birikimimiz 5 gün yatacaktı. Bu nedenle Şile'yle kamplarda görüşmek üzere vedalaştık, eledik.

Şile'den dönerken Çekmeköy köyleri karşımıza çıktı. Ömerli, Koçullu, Sırapınar, Hüseyinli hattını dolaştık. İmar sorunu olmaması iyiydi. Bütçemize uyan yerler de bulunabiliyordu ama nedense havası basık geldi. Bölgede nem sorunu olduğunu duyduk, yapılaşma biraz çarpık gözüktü, düşünmek üzere kenara koyduk.

En sonunda, daha önce hep kıyısından köşesinden geçip nasılsa hiç yolumuzun düşmediği bir köye uğradık. Girer girmez başımız döndü. Şehrin neredeyse içinde, ama etrafı orman, rakımı yüksek, havası dağ havası, suyu kar suyu 150 yıllık bir İstanbul köyü. O gün niyet ettik, eğer İstanbul'da yaşayacaksak, burada yaşayacağız. Sonrasında 2 yıl bekleyiş, birikim yapmak, arsa aramak, ama bulamamak, bulmak, ama paramızın yetmemesi, nihayet sonunda nasip olması..

Oldukça uzun bir zamana yayılacağını sandığım bu başlıkta, arsa alımından (şu an proje çizim aşamasında olan) müstakil evin yapımına geçen / geçecek tüm süreçleri, maliyetleri ile açıklamak ve değerli üyelerin tecrübe ve kıymetli görüşlerinden istifade etmek niyetindeyim.

Teşekkürler,

zgurb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön