Güler Hanım, ben de bir biber dolması tarifi paylaşmak istedim. Herkese afiyet olsun şimdiden
KIZARTMALI BİBER DOLMASI
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağı
1 adet büyük boy patates (küçük küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet yeşil kabak (küçük küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet patlıcan (küçük küçük küp şeklinde doğranmış)
2 adet kırmızıbiber (küçük küçük küp şeklinde doğranmış)
6 adet taze dolmalık yeşilbiber
½ çay kaşığı toz şeker
2 adet domates (kabukları soyulup, rendelenmiş)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 diş sarımsak (incecik doğranmış)
1 çorba kaşığı sıvıyağı
½ çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz (kıyılmış)
Hazırlanışı:
1. Patatesi iyice yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın ve bol suda bekletin
2. Yeşil kabağı iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan çok küçük küpler şeklinde doğrayın
3. (Kabak ve patlıcanların boyutu küçükse ekleme yapabilirsiniz
4. ) Limonlu suda bekletin
5. Patlıcanı yıkayıp alacalı soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde kesin ve tuzlu suda bekletin
6. Kırmızıbiberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük tavla zarı şeklinde doğrayın
7. Yeşil taze dolmalık biberlerin sap kısmından sıkıca tutup orta kısmını içeriye doğru bastırın, ortası tamamen koptuğunda yukarı doğru çekip içindeki çekirdekli kısmını çıkarın iyice yıkadıktan sonra kenara alın
8. Geniş bir kızartma tavasına yağı ekleyip kızdırın
9. Sırasıyla patatesleri iyice süzüp kurulayıp kızgın yağda rengi altın rengi olana dek kızartın
10. Kızardıktan sonra kevgir yardımıyla havlu kağıt serilmiş tabağa alın
11. Devamında kabakları süzüp iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda rengi dönene dek kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa aktarın
12. Sonrasın da patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda pişene dek kızartın yağı süzülmesi için havlu kağıt üzerine alın
13. Yeşil dolmalık biberleri iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda her yeri kızaracak şekilde kızartıp kenara alın
14. Son olarak kenarda bekleyen kırmızı biberleri kızartıp havlu kağıt üzerine alıp bekletin
15. Kızartma işlemini tamamladıktan sonra küçük bir tavaya sıvıyağı ekleyip üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin ve domatesler kaynayınca sarımsakları ilave edip karıştırın
16. Sonrasında domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve şekeri ekledikten sonra malzemeleri karıştırarak bütünleştirdikten sonra orta ateşte kaynatın
17. En son üzüm sirkesini ekleyip 1 dk
18. daha ateşte tuttuktan sonra karıştırarak ocaktan alın
19. (sirke en son eklenmelidir
20. Sirke eklenip kaynatılırsa sosun tadını etkilediği için
21. )Ardından geniş bir kabın içerisine kızarttığınız bütün sebzeleri ekleyin üzerine kızartma sosunu ilave edip bütün malzemeleri karıştırarak bütünleştirdikten sonra kızartılan yeşil dolmalık biberlerin içine doldurun
22. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servise sunabilirsiniz
Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...dolmasi-tarifi