agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 2 Gönderen Çamfıstığı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2008, 21:36   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
Biber Dolması

Bu akşam yemeğe misafirim vardı. Dün alış verişe çıktığımda dolmalık biberlerin albenisi çok güzeldi. Aldığım biberlerden, zeytinyağlı dolma yaptım.
Agaclar.net üyesinin yemekleri de ona has süslenir değil mi?


Name:  PC031518.jpg
Views: 1120
Size:  49.2 KB

 
FirdevsAçar beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 21:58   #2
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Maşallah tok karnına bile muhteşem görünüyor. Çiçek açmış dolma sefası

Ellerinize sağlık

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 11:23   #3
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Güler Hanım ne kadar güzel bir yemek sunumu olmuş, ellerinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 22:23   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
Bu da hercai menekşeleriyle süslenmiş hali.
Name:  PC210075.jpg
Views: 939
Size:  40.7 KB

FirdevsAçar beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 20:21   #5
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Güler Hanım ellerinize sağlık, ne güzel bir sunum Sardunya ile süslesek olur mu acaba?

Geçen ay fotograf yarışmasına katılmalıydınız.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 17:39   #6
Ağaçsever
 
nilfr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2009
Şehir: bursa
Mesajlar: 44
Güler hanım neye dokunsanız çiçek açıyor.Elinize sağlık.

nilfr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 17:49   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
sayın Güler hanım elinize sağlık,
Dolmaları görmekte,biraz geçkalmış durumdayım ama, neyse
dolmaları süslemişsiniz, harika.
Aslında o güzelim dolmaların üzerine ayrık otuda konsa yenir.

Elleriniz dert görmesin. Çok güzel bir yaratıcı gücünüz var.
Sevgiler sunuyorum.

sağ ve sağlıcakla kalınız.
Yüzünüzden gülücükler eksilmesin.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 17:56   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
İnşallah imkân olur da tadına da bakarsınız.
Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 16:39   #9
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Muhteşemsiniz, bilginizle, enerjinizle, dostluğunuzla, yaratıcılığınızla ve zerafetinizle...

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 18:16   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
Teşekkür ederim, çok naziksiniz.
Siz Agaclar.net dostlarım beni seviyorsunuz da ondan öyle düşünüyorsunuzdur.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 22:47   #11
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,545
Galeri: 106
Oh oh oh böyle dolma olunca sevilmezmi, hımmm bir de güler abla yaparsa, bilirim çok lezizdir yemekleri. eline sağlık ablacığım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 23:08   #12
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,395
Galeri: 80
Lilium.
Vallahi ağzının tadını biliyorsun. Temmuz ayında bunun acısını çıkaracağım.
Bir gün sende, birgün Güler Abla'da. Tepsileri hazır tut.

Ben Hercailerin altındaki dolmaları inanın farketmemiştim.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 23:09   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
Ne dersin, yapıp da Çanakkale'ye getireyim mi?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2009, 23:11   #14
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,395
Galeri: 80
Vallahi iyi olur Güler Abla. Nasıl olsa biryerlerde yemek yiyerceğiz. Zahmet olmazsa.
Bakarsınız Lilium'da bahsettiği tepsiyi getirir.

Fakat en güzeli sizleri orada görmek.


Düzenleyen Cumhur Tonba : 03-05-2009 saat 23:12 Neden: ekleme
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 01:44   #15
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,395
Galeri: 80
5 gün olmuş. Burada kimse yok. Ben vazgeçtim. Siz karar verin.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2010, 13:42   #16
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 631
Galeri: 27
harika-çok yaratıcısınız!

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2010, 12:39   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
İnsan bu halini görünce dokunmaya kıyamaz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bu da hercai menekşeleriyle süslenmiş hali.
Eklenti 56852

energyvodka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2010, 20:33   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
Sevgili SAHİRE, senin meydana getirdiğin güzelliklerin yanında lâfı bile olamaz.

Teşekkür ederim energyvodka. Gayet güzel afiyetle yeniyor, merak etmeyiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2020, 14:56   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,246
Galeri: 3
etli biber dolması

Güler hanımın dolmalarına benzeyemese de acemi işi olan tarif belki bir kaç kişiye yararlı olur.

Bir buçuk bardak pirinç çeşmede yıkanır süzdürülür suyu, geniş bir kaba konulur. Üzerine bir avuç kadar kıyma eklenir. Rendelenmiş bir kaç domates (ufak ufak doğranmış da olabilir) ile gene küçük küçük doğranmış bir büyük soğan ilave edilir üzerlerine yarım yemek kaşığı salça bir kaşık kadar z.yağ eklenir uygun miktarda nane-maydanoz tuz karabiber ilave edilerek karışım iyice yoğrulur. Malzemeler hakkı ile karışmalıdır buna yemek dilinde özleşinceye kadar yoğurma diyorlar. İç malzememiz hazır oldu ( arzu eden kabın üstünü kapatarak bir kaç saat buzdolabında dinlendirebilir ama çok gerekli de değildir gibi...).
Biberler yıkanır suyu süzülsün diye kenara konur. Daha sonra biberlerin saplarından içeri doğru zorlama ile kapakları ayrılarak kenara alınır.
İç malzeme bir çay kaşığı yardımıyla biberlere sıkı olmayacak şekilde doldurulur ( pirinç pişince şişecek ona yer kalması lazım) kapaklar kapatılır ve büyükçe bir tencereye sıralanırlar ( yaklaşık 20 adet bibere bu malzeme denk geliyor büyük bir tencere de tam uyuyor bu sayıya).
Tencereye bir su bardağı soğuk su ilave edilir yarım bardak kadar da z.yağ...Tencere kuvvetli ateşte fokurdatılır akabinde en kısık ateşte pişmeye bırakılır...
Pişmesini kokudan takip etmek arada da çatal batırmak suretiyle yoklamak lazım, yaklaşık bir buçuk saat sürebilir. Su ilavesi genelde gerekmeyecektir ama olursa diye yazıyorum kaynar su eklenebilir...

Pandemi sebebiyle evde kalınca bir çok yemek öğrenmek mümkün oldu. Nette kıyamet gibi tarif var ama ben bir acemi olarak yapabildiğimi yazarsam daha bir teşvik edici olabilirim belki dedim.

Güler ve Dutlubahçe beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2020, 17:47   #20
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2020
Şehir: Çanakkale / Bayramiç
Mesajlar: 78
Sn.hosseda,

Size iki kısa püf noktasınıda ben söyleyeyim.

1. Dolmalık biberde kapak açılıp içi temizlendikten sonra sivri bir çatalla altından delikler açılır ki kaynamayla alttanda içinde dönen suyu girsin.

2. İçi temizlenen dolmalık bibere mevcut iç harcı konulmadan önce tuzlanır.Lezzeti dahada artsın diye.

Saygılarımla.

Güler beğendi.
Çamfıstığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2020, 21:26   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,246
Galeri: 3
Teşekkürler sn. Çamfıstığı.

Dolmalar alttan delinirse girecek su sebebiyle dolma içi lapalaşmaz mı ?
Tuzlama çok güzel bir yol ama fazla tuzdan sakınmaktayız.

Dolmanın pirinçlerinin diri ama yeterince pişmiş olması için neye dikkat etmek gerekir hakkında tecrübeniz varsa yazarmısınız lütfen.

Çocukluğumda evimizde yapılan dolma mahallenin ekmek fırınına götürülerek pişirilirdi ondan mıdır bilmiyorum ama o dolmanın lezzetini ve içinin tane tane oluşunu aramaktayım sanırım. Biraz daha ustalaşırsam köy evimizin bahçesindeki taş fırında pişirmek hayalim dolma yemeğini.

Sonraki hedef yaprak sarması....

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2020, 22:09   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,707
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Teşekkürler sn. Çamfıstığı.
Dolmanın pirinçlerinin diri ama yeterince pişmiş olması için neye dikkat etmek gerekir hakkında tecrübeniz varsa yazarmısınız lütfen.
....
Sevgili hosseda, derler ya ; her yiğidin yoğurt yiyişi başkadır, ben etli dolmaları da yaparken yayvan bir tencereye biraz yağ koyup soğanı hafifçe öldürüyorum, sonra yıkadığım pirinci soğan üzerine serperek yayıp üzerine çok az sıcak su ilave edip çok kısık ateşte 7-8 dakika pişiriyorum yani diri bir pilav gibi.
Sonra atını söndürüp hafifçe karıştırdıktan sonra baharatları (tuz-karabiber-kuru nane) koyduktan sonra kıymayı, küçük küçük doğranmış domates ve dereotunu da ilave edip biberlere dolduruyorum.
Biberlerin altını delmiyorum.

Zeytinyağlı biber dolması tabii daha başka pişiriliyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2020, 05:41   #23
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2020
Şehir: Çanakkale / Bayramiç
Mesajlar: 78
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Teşekkürler sn. Çamfıstığı.

Dolmalar alttan delinirse girecek su sebebiyle dolma içi lapalaşmaz mı ?
Tuzlama çok güzel bir yol ama fazla tuzdan sakınmaktayız.

Dolmanın pirinçlerinin diri ama yeterince pişmiş olması için neye dikkat etmek gerekir hakkında tecrübeniz varsa yazarmısınız lütfen.

Çocukluğumda evimizde yapılan dolma mahallenin ekmek fırınına götürülerek pişirilirdi ondan mıdır bilmiyorum ama o dolmanın lezzetini ve içinin tane tane oluşunu aramaktayım sanırım. Biraz daha ustalaşırsam köy evimizin bahçesindeki taş fırında pişirmek hayalim dolma yemeğini.

Sonraki hedef yaprak sarması....
Sn.hosseda günaydın,

Dolmalar alttan delinir ve herzamankinden 1 tık daha az su koyarsanız lapalaşmaz.

Dediğim gibi tuzlama yaparsanız başka hiçbir aşamada tuz koymanıza gerek kalmaz.

Mahallenin ekmek fırınına götürürek damanızda kalan tadı sizde evinizde tencerede pişirdiğiniz dolmanızın kapağını piştikten sonra hiç açmadan en az 12 saat kapalı olarak tutun ve ardından bir borcam veya fırın tepsisine dolmalarınızı dağıtmadan tek tek alarak dizin ve tencerenizdeki kalan suyunuda kenarından ilave ederek 170' fırınınızın normal alt üst kademesinde (turbo değil)1 saat kadar tutarak üstlerinin yeterli oranda kızarttıktan sonra çıkartıp dinlendirmeniz ve afiyetle yemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla.

Güler ve Ozlem A beğendi.
Çamfıstığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020