View Single Post
Eski 10-10-2020, 21:16   #76
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum Mesajı Göster
Bir ricam olacak. Herkes kullandığı, tükettiği ürün hakkında düşüncelerini yazsa olmaz mı?
Yıllardır tohum dağıtılıyor ama genelde değişmeyen kısımlar Bitki tipi ve gelişim durumu ve Meyvelerinin ayırt edici özellikleri.
Bu kısımlar neden alıntılanıyor, neden kendi düşünceleriniz eklenmiyor ek bir şey eklenemez mi ürünü tüketenler anlam veremiyorum. Ürün verimli, lezzetli ya da yavan olabilir. Bir kıyaslama bile yapılabilir. Kahvaltılık mı, salçalık mı, sizi çeken ya da beğenmediğiniz yanları nedir? bunları bence tohum paylaşanların dikkate alması gerekiyor. Koca bir sezon gelen ürünleri lezzetini ya da formunu hayal ederek geçirmek yerine bunu daha geniş bir şekilde ele almak iyi olabilir. Örneğin geçen yıl çok övülen lezzette en az 10 domates tohumu aldım ama beğendiğim 3'ü geçmedi. Bilseydim ekmezdim dediklerim oldu. Bir derecelendirme ölçeği olabilir. Kişiden kişiye değişebilir bu durum elbette ama önem arz ediyor bence. En azından taze tüketilebilen ürünler için.
Paylaşımlarımda mümkün olduğunca ayrıntılı yazıyorum. Özellikle kataloglarımda. İkili üçlü karşılaştırmalarını yeme efektleriyle bile yapıyorum. Bazen 'yeter artık' diyecekler diye de çekiniyorum.

Ancak @ Zekoş un dediği gibi beğeni olayı apayrı bi şey, damak tadı herkesin farklı. Misal sizin 9/10 verdiğiniz Russian Cossack Domatesini hanım hayatta yemez, ben ise yerim ama aramam. Rus domateslerinin tadını bırakın rengi bile irrite ediyor eşimi, 'yemeklerde ne bunlar böyle siyah-mor rengini bulaştıracak' diye. 6-7/10 verdiğiniz Bulgar domatesi ise (bu arada bunlar benim bulgar domatesleri değil, dışı da içi de benzemiyor, karışıklı olmasın) bizim en sevdiğimiz üç domatesten biri, ağızda eriyen, incecik kabuklu, şeker gibi tadı, bol etli sulu yapısı ve düzgün hatlarıyla yemekler için ideal bizce.

Bu ara yeri gelmişken 'blue beauty domatesi' tartışmasız şu ana kadar kim baktıysa çok beğendi ve bizim zirvemizde. Hafize Baliç ile ilgili yazınıza katılıyorum.

TCM Çevrimdışı   Başa Dön