View Single Post
Eski 27-06-2020, 23:19   #25
wakan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu Mesajı Göster
Latince dili seçilmesinin nedeni başta dediğiniz gibi ölü dil olması. Ölü dil seçilmesinin nedeni de; o dilde bir değişlikliğin yapılamaz olması ve lehçe'den kaynaklanabilecek harf değişimi falan olmaması. İkili sınıflandırmada ilk kelime her zaman latince olmak zorundadır. İlk kelime tür ismi olduğu için örnek olarak verdiğinizdeki pırasa sarımsakgiller'den olduğu için Latince sarımsak kelimesi yani allium kullanılmıştır. Yani benim dediğim yine doğru. Sizin latince karşılığı porrum demeniz o pırasanın cins olduğu için ikinci isme verilebilirdi. Allium porrum denebilirdi. Fakat çoğu kişi soyadlarının anılmasını istediği için o ismi vermez.
Maalesef, yanlış. İkili sınıflandırmada latinceleştirilmiş isimler kullanılır, latince değil. Zira yeni keşfedilen birçok canlının doğal olarak latince ismi yoktur, onun yerine kelimenin kökeni hangi dil olursa olsun latinceleştirilmiş hali kullanılır.
Ayrıca ikili sistemde ilk kelime tür değil cins adıdır. İkinci kelime türü tanımlar. Verilen örnekten devam edersek, sarımsak da soğan da allium cinsine aittir ve fakat farklı türlerdir. Soğan; allium cepa, sarımsak; allium sativum.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön