View Single Post
Eski 27-06-2020, 20:48   #13
Renebey
Yeni Üye
 
Renebey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2020
Şehir: Denizli
Mesajlar: 5
Bu konuyu bir süredir araştırıyorum. İnternette Tarla vasfıyla satılan bir çok yeri gördüm, ekonomim küçük olduğu için benimde düşündüğüm bir şeydi fakat bürokrasi bu konuda oldukça bulanık. yukarıda yazıldığı 5000 in altı tarla olarak kabul edilmiyor kanunda da tarla vasfı arazilerde %5 lik bir alana onunda belirli bir limiti var şu an hatırlamıyorum "taşınabilir" seyyyar konut yapabiliyorsunuz.

Bunu yapacağınız zaman belediyeyle anlaşıyorsunuz örneğin 10 sene sonra kaldır derse kaldırabileceğiniz esneklikte bir yapı olması gerekiyor. Fakat 5000 üstü tarlaya böyle bir yapı yapabilmeniz için ayrıca yola da cephesi olması gerekiyor. Yola cepheden kasıt zaman içerisinde kullanılarak kendiliğinden oluşmuş yollar değil, kadastro'da tapu da yani devletin belgelerinde yol olarak görünmesi gerekiyormuş. Yani her yola cephe denilen tarlaya kanmayın ilanlarda, mutlaka yoldan kastı neresi ve bu yol belgelerde de yol olarak geçiyor mu bunu da araştırmak lazım önce.

Kısacası böyle bir niyet varsa konuyla ilgili mevzuatı iyice okumak bilmek sonra da bağlı belediye ile detaylı görüşmek lazım ada parseli alıp soruşturmak lazım baştan.

Ben bu tercihimden vazgeçtim neden derseniz çok büyük arazilerde tarımla uğraşacak ne bilgim var ne de bu kadar büyük arazileri işleyecek motivasyonum var. Ben daha küçük alanlarda kendime yetecek üretim peşinde olduğum için ve kanunun izin verdiği konteynır ev alanı bana zamanla küçük geleceği için vazgeçtim. Tarlanızın içinde hangi bölgelere evi yapacağınıza kadar karışıyorlar çünkü, istediğiniz yerine konduramıyorsunuz.

Ve sırf bu saçma bürokrasi yüzünden de memlekette 5000 altı bir çok toprak ya işlenmiyor ya da atıl bir şekilde öyle duruyor. Bence mutlaka düzenlenmesi gereken kanunlar bunlar.

Renebey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön