View Single Post
Eski 27-05-2020, 13:35   #2838
bypoli
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2013
Şehir: Bursa
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bypoli Mesajı Göster
Selamlar öncelikle. Sen (ben ) 2013 yılında üye ol. Bu sene duy topraksız tarım diye bir şey olduğunu. Banada yazıklar olsun 90m2 terasım var kaç senedir teras rüzgarlı oluyor diye balkona sıkıştırıp durdum sebzeleri. Yaklaşık 2 haftadır bu konu ile ilgili neredeyse tüm içerikleri okudum ve anlamaya çalıştım. internet üzerinden ülkemizdeki ve yurt dışı kaynakları inceledim. Geçtiğimiz hafta içi atağa geçerek Tds Ec metre, ph ölçer, zaman ayarlı priz, kafa motoru, kokopit, perlit, kil bilyesi, delikli fide sakısı, spagetti hortum ve ara elemanlarını sipariş ettim bir çoğu geldi kalanlarda yarın gelir sanırım. Ayrıca akan su kültüründe çilek yetiştirmeyi denemek için 1er metrelik 5 adet 100lük pimaş ve katı sistemde domates ve salatalık yapmak içinde plastik sepetler edindim. Bunlar için bir düzenek kurmam gerekiyordu keresteciden o işi de hallettim hafta sonu renkli vernikle de vernikledim sadece kurulumu kaldı. ( ****** acele ettiğim için çilek yetiştirmek için 70lik yerine 100lük aldım biraz kalın kaldı borular). Yarın veya Salı günü pimaşların deliklerini açıp en geç 15i gibi sistemi hazır hale getirerek fidelerimi sistemle tanıştırmak istiyorum. Besin eriğini henüz almadım. Sitede Kudret Bey ve bir kaç arkadaşın daha eriyik hazırlayarak temini konusunda yardımcı olduklarını okudum. Ayrıca Tardes sitesinde de hazır içerik gördüm.(forumda da gördüğüm için ismini) İnanırmısınız bilmiyorum ama geceleri 3e 4e kadar oturup buradaki kurulmuş sistemleri ve tartışmaları inceledim. Baktıkça inceledikçe içine çekti beni topraksız tarım. Allah sonumuzu hayır etsin Bilgi paylaştıkça büyür çoğalır felsefeniz ve herkesin birbirine yardımcı olması yönlendirmesi çok güzel bir davranış. Tüm ustalara, hocalara, öğretmenlere teşekkür ederim. Henüz emekleme safhasında olan bir kişi olarak bende artık aranızdayım. Sistemi hazırladıkla step step resimleyerek tek bir gönderi içinde sizlerle paylaşacağım. Sabrınız için teşekkür ederim.
Tekrardan selamlar,

Malum sokağa çıkma yasakları ve araya giren bayram tatili nedeniyle malzemelerim yeni geldi ve bişeyler yapmaya başladım. Resimlerini ekliyorum. Bu sene deneyim ve tecrübe olacak bana şimdiden pimaş üzerindeki delik aralıklarının sık olduğunu anladım

Asıl sormam gereken bir soru var çözüm aradığım bir problem. Bİnamız 2.5 katlı ve üst kattaki herkes dubleks teraslı. Bina girişinden veya otopark içinden sokak kedileri havalandırmaya çıkarak çatıya çıkıyorlar ve kimin terasında sebze meyve yetişiyorsa özellikle geceleri gelip tuvalet niyetine kullanıyorlar. Yanlış anlaşılmasın kedilerle bir problemim yok kendi evimdede 2 tanesine bakıyoruz ama onlar balkon veya terasa çıkmazlar. Geçen hafta mint nanelerim ve maydanozlarımda bu işten payını aldı. Maydonozlar yeni filizlenmişti maalesef hepsi eşelenerek ölmüşler. 2. resimde görüldüğü üzere pimaş harici Kudret Bey den esinlenerek birde katı sistem denemek istedim ayrı tankını filan hepsini ayarladım. Drenajını ayarladım ve alt kısımlarına çakıl ve lav taşı serdim fakat cocopit ve perlit karışımını korkudan koyamadığım için fidelerimi henüz ekemedim. Kedilerden korumak için fideleri ektikten sonra üzerlerine strafor yerleştirsem (fide yerlerini açarak) altındaki malzemeye teknenin üzeri kapanacağı için zamanla sıcaklık ve su zarar verir mi? 3*3 aralıklık örgü plastik kaplama tellerden mi koymam gerekir. Başka bir fikriniz veya tecrübeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Bu sene deneme ve beceri kazanımı sonrası Terasım toplam 90m2 ve 40m2 sini topraksız tarım için değerlendireceğim.

Mümkün olduğu kadar paylaşımlarınızdan ve verdiğiniz bilgiler ışığında çalışmalarıma yön veriyorum bu sebeple az soru sorarak ve verim elde ederek yaşadıklarımı paylaşacağım.

Eklenen Resimler
     
bypoli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön