View Single Post
Eski 30-04-2020, 13:17   #10
gaseker
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2019
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü Mesajı Göster
Sorunun sıcaklık kaynaklı olduğu hiç aklıma gelmedi, hatta nereden okuduysam şöyle not almışım: "Fasulye tohumları toprak sıcaklığının 18–30C olduğu zaman en iyi çimlenmeyi göstermektedir." Hatta geçen sene geç ektiğim börülceler erken ektiklerimden daha iyi gelişim gösterdiler. Anlaşılan börülce ile fasülye farklı ısı seviyorlar. Bu durumda size barbunya ekimi için ideal tarihi sorayım, barbunya tohumlarımı ekmedim henüz. İyi ki beklemişim.
Bu sene ilk kez tarihin en şanssız tohumları ile barbunya ektim Barbunyalar gelinceye kadar böceklenmişti. buzluk terapisi ile böceklerden kurtulduk, delik deşik de olsalar bahçede ektiğim bölgenin yanına çit yapayım dedim yol geçen hanına döndü basıla basıla, bir kaç tane ancak çimlendi henüz. Dolayısıyla barbunya ile ilgili başarısızlık hikayemi yazmaya nereden başlayacağıma hasat sonrası ancak karar veririm, bakalım daha ne badireler görecek zavallılar.

Soru cevaplamak için doğru kişi olduğumu düşünmesem de naçizane fikrim -barbunyanın da fasulyeye benzer özellikleri olacağı varsayımıyla- bekleyip Ağustos gibi ekmek daha uygun olabilir, çimlenme döneminde sıcak olur, çiçeklenme dönemine serinler biraz. Yine de bilen birilerine danışmakta fayda var tabi.

gaseker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön