Önceki sene @birnefestoprak ın paylaşıma koyduğu ancak elime bu sezon geçen karpuz.
Hep söylüyorum, alışverişe çıktığınızda açgözlülük yapıp her şeyden 250 şer gr. alınca işler karışıyor; kiminin tadı damağınızda kalıyor, kimini unutuyorsunuz bile bir yerlerde atılıp kalıyor, kimi bozuluyor vs. vs. Her ekim-dikim zamanı bende aynısı oluyor. Bir telaş içinde, neyi ekmeli, nereye ekmeli, sonra ismini yazarım, sonra yerini çeviririm vs. vs. bir bakmışsın hepsi bir birine girmiş. Şükür ki domateste, tatlı kabağında, barbunyada bunu hallettim ne ekip dikeceğim belli artık. Karpuzda ise önce tohum bulamadım, sonra eski tohumlar aklıma geldi ve 2014 yılında zengarden den aldığım Kongo karpuzların tohumlarını buldum, @birnefestoprak tan ve bir arkadaştan daha gelen bradford ile yöreden bulduğum tohumları da karıştırınca ortalık şenlendi. Ancak dikkatimi çeken
kongo karpuz ile bradford karpuzdaki benzerlik. Kabuk şekli, rengi, tadı, tohumunun rengi dahi neredeyse aynı; sadece bradford karpuzun tohum rengi biraz daha açık.
Neyse bu yıl epey karpuz hasadı yaptık, hastalık ta olmadı. Hala kesiyoruz, ve en güzelini bulduğumda tohumları bizim
Kalın yeşil kabuklu, ortada daha yeşil renkli kuşakları olan, iç rengi açık pembe, tohum rengi krem ve daha açık, içerisine şeker katılmış gibi tatlı (komşumun biri öyle dedi, 'şeker mi kattınız buna') hatta kabuğunun tadı dahi güzel, oldukça verimli ve iri meyveleri olan bir cins. Mutlaka deneyin..