View Single Post
Eski 30-09-2007, 02:19   #95
uyar11
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozz Mesajı Göster
Sayın Uyar11,
Kaktüslerim saksı dışında kalmalarının ilk haftasındalar ama özellikle 1 numaralı kaktüsümün dibinde yumuşama var 2.cisinde daha az ama yumuşama var. Sizce durumda değişiklik yapılmalı mı önemli bir durummu.

Birde bir arkadaşım dan kaktüs almak istiyorum aldığım kaktüs parcalarını direk çakıllı topağa eksem yeterli mi. birde alacağım küçük parça olacağı için parça toprağın altında mı kalmalı **** dışarıda köklenmesini mi beklemeliyim .Kısacası ne yapmalıyım teşekkür ederim.....
Sevgili ozz,
Bu yumusama, kararma seklinde ve hafif bastirildiginda, ici civik bir sekilde ise, curume devam etmekte anlaminda. boyle bir durumda saglam ve saglikli bolgeye ulasana kadar temizlik yapilmali.
Eger yumusama, kaktusun kendisini buzmesinden dolayi olusmussa, bu cok normal.
Ayrica bir onceki mesajda size bir link gondermistim, herhalde gormediniz. Buraya tiklarsaniz, kaktuslerin ne kadar guclu olduklarini goreceksiniz, yeterki curuk ve hastalikli bolgeler uzaklastirilmis olsun, yine hayata doneceklerdir.
Diger sorunuza gelince; kaktus celikleri bekletilmeden yani koparilmis kisimlar kurumadan nemli bir ortama dikilirlerse, curume olasiligi cok artar.
KAKTUS CELIKLERINI KORKMADAN VE ENDISELENMEDEN UZUN SURE BEKLETEBILIRSINIZ.

Saygilar

uyar11 Çevrimdışı   Başa Dön