View Single Post
Eski 26-07-2019, 23:30   #22
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi palankeda Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar açılmış hazır bir konu olduğu için ekstra konu açmaya gerek duymadım.

Ben geçen sene bir bağ aldım. Yatırımlık olarak satın aldığım bu bağda çok güzel meyve veren 3 kayısı ağacıda bana hediye oldu. Ben ağaçlardan anlamam. Yalnız geçen sene bol bol meyve veren ağacımda bu sene resimdeki gibi ekstra dallanmalar olduğunu fark ettim.

Bu işten anlayanlara sorduğumda hastalık kapmış o dalı kes benzeri telkinler aldım. Yalnız bu farklı dallanmalar ana gövde üzerinde de oluşmuş. Ne yapmam gerekiyor ağacı kesmek (veya dalını) istemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.



Ağacınızda bulunan yarı asalak bir bitki olan ökse otu. Meyveleri zehirli olarak kabul edilen şifalı ot olarak kullanılabilen bir bitki. Benim bazı ağaçlarımda olduğu için denemeler yaptığım için kaysı ağacınızın uç kısımlarında ve budanabilecek kesimlerinde bulunduğu yerden biraz daha geride kesmeniz gerekiyor. Benim temizlediğim yerlerden yeniden çıktıklarını gördüm. Ana gövde üzerinde bulunan ökse otlarını bir bıçak yardımı ile kabuk kısmından kesersiniz. Yeniden çıkması biraz daha zor oluyor. Çıkanları da zaman zaman keserseniz size çok fazla zararı olmaz. Her ağaç gibi kaysı ağacını da zaman zaman budamak gerekiyor. Daha iyi ve kuvvetli meyve alabilmek için bu durum gerekli.

Ökse otu (Viscum album)

agaclar.net - Adi ökse otu - Viscum albüm

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön