View Single Post
Eski 01-07-2019, 16:51   #24
e-posta
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-07-2019
Şehir: Belirtilmemiş
Mesajlar: 6
Florida haziran temmuz ağustos dönemlerinde bol yağış alır, ama akdeniz iklimi olarak tanımlanan mikro iklim bölgeleri varmı bilemiyorum.

Akdeniz iklimlerinin çeşitli türleri var ve hiç biride birbirine benzemez, mesela nepal iklimi nemli ve yağışlı bir akdeniz iklimi türüdür, avrupa akdeniz iklimi türü kışlar yağışlı olabildiğince serin lakin yazlar kuraktır.

Avustralya ve kaliforniya kış mevsimleri avrupa akdeniz iklimlerinden daha sıcaktır.

Dünyada sınırlı sayıda görülen tabiri caizse melez akdeniz iklimi türleri vardır, hawaii de nepalde güney amerikada, avustralyada ya da şuan aklıma gelmeyen sınırlı sayıda üç beş yerde görülen daha yağışlı ve daha ılıman şekilde akdeniz iklimi olarak tanımlanan mikro iklim bölgeleridir.

Dünyada 5 yerde akdeniz türü iklimi görülen bölgeler var, kışı en soğuk atlatan akdeniz iklimi avrupa akdeniz iklimidir. Bu nedenle, hindistan cevizlerini pek iyi olmayacak bir iklime konumlandırmak istiyorsunuz, var sayalım kış mevsimini atlattı yarı çöl iklimi olan yaz aylarını tolere edemez. Hem kış, hemde yaz mevsimi için çeşitli riskler var iken, Türkiyede hindistan cevizi yetiştirmek çok zordur, istatistik varmı bilemiyorum. Kıbrısta denenmiş bir örnek var ve son durumu nedir, uzun süredir takip etmiyorum.

Neden hindistan cevizi başlığı altında değilde, bu başlık altında bu yorumları paylaştınız anlam vereiyorum, konu başlığı altında paylaşsanız oradan cevaplandırsak daha usule uygun olacaktır.

Eklenen Resimler
 
e-posta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön